gastronomia

 0    91 fiszek    judytamaciag
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
śniadanie
rozpocznij naukę
frokost (en)
lunch
rozpocznij naukę
lunsj (en)
obiad
rozpocznij naukę
middag (en)
kolacja
rozpocznij naukę
kveldsmat (en)
danie
rozpocznij naukę
matrett (en)
przystawka; przekąska
rozpocznij naukę
forrett (en)
przekąska
rozpocznij naukę
mellommåltid (et)
danie główne
rozpocznij naukę
hovedrett (en)
deser
rozpocznij naukę
etterrett (en)
deser
rozpocznij naukę
dessert (en)
danie dnia
rozpocznij naukę
dagens rett
danie narodowe
rozpocznij naukę
nasjonalrett (en)
zastawa
rozpocznij naukę
servise (et)
sprzęt kuchenny; akcesoria kuchenne
rozpocznij naukę
kjøkkenutstyr (et)
sztućce
rozpocznij naukę
bestikk (et)
nóż
rozpocznij naukę
kniv (en)
widelec
rozpocznij naukę
gaffel (en)
widelczyk do ciasta
rozpocznij naukę
kakegaffel (en)
widelczyk do deserów
rozpocznij naukę
dessertgaffel (en)
łyżka
rozpocznij naukę
skje (en)
łyżeczka deserowa
rozpocznij naukę
dessertskje (en)
łyżka stołowa
rozpocznij naukę
spiseskje (en)
łyżeczka (do herbaty)
rozpocznij naukę
teskje (en)
talerz
rozpocznij naukę
tallerken (en)
talerz głęboki
rozpocznij naukę
dyp tallerken
talerz głęboki
rozpocznij naukę
suppetallerken (en)
talerz płytki
rozpocznij naukę
flat tallerken
talerz płytki
rozpocznij naukę
middagstallerken (en)
talerzyk; spodek
rozpocznij naukę
asjett (en)
talerzyk (deserowy)
rozpocznij naukę
desserttallerken (en)
szkło; kieliszek; słoik; szklanka
rozpocznij naukę
glass (et)
filiżanka; kubek
rozpocznij naukę
kopp (en)
kufel; kubek
rozpocznij naukę
krus (et)
dzbanek do herbaty
rozpocznij naukę
tekanne (en)
dzban; dzbanek
rozpocznij naukę
mugge (en)
foremka; forma (do ciasta)
rozpocznij naukę
bakeform (en)
foremka do chleba
rozpocznij naukę
brødform (en)
prostokątna
rozpocznij naukę
avlang
kwadratowa
rozpocznij naukę
firkante
foremka do muffinek
rozpocznij naukę
muffinsform (en)
tortownica; forma do tortów
rozpocznij naukę
springform (en)
forma do tarty
rozpocznij naukę
paiform (en)
obrus; serweta
rozpocznij naukę
duk (en)
nakrycie
rozpocznij naukę
dekketøy (et)
fartuch
rozpocznij naukę
forkle (et)
łapka do gorącego garnka
rozpocznij naukę
gryteklut (en)
ścierka
rozpocznij naukę
klut (en)
ręczniczek kuchenny
rozpocznij naukę
kjøkkenhåndkle (et)
serwetka
rozpocznij naukę
serviett (en)
podkładka pod talerze
rozpocznij naukę
spiseunderlag (et)
smak
rozpocznij naukę
smak (en)
apetyczny
rozpocznij naukę
appetittlig
smaczny
rozpocznij naukę
godt / smakelig
smaczny
rozpocznij naukę
velsmakende
pyszny; wyśmienity; wyborny
rozpocznij naukę
deilig
wyborny; wyszukany
rozpocznij naukę
utsøkt
słodki
rozpocznij naukę
søt
kwaśny
rozpocznij naukę
sur
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
słony
rozpocznij naukę
salt
pikantny
rozpocznij naukę
pikant
ostry
rozpocznij naukę
skarp
doprawiony; przyprawiony
rozpocznij naukę
krydret
świeży
rozpocznij naukę
fersk
stary
rozpocznij naukę
gammel
ciepły
rozpocznij naukę
varm
zimny
rozpocznij naukę
kald
twardy
rozpocznij naukę
hard
miękki; delikatny
rozpocznij naukę
bløt
delikatny
rozpocznij naukę
delikat
delikatny; kruchy
rozpocznij naukę
mør
tłusty
rozpocznij naukę
fett
chudy
rozpocznij naukę
mager
surowy
rozpocznij naukę
pieczony; smażony
rozpocznij naukę
stekt
przepieczony; przesmażony
rozpocznij naukę
gjennomstekt
zapieczony
rozpocznij naukę
gratinert
pieczony
rozpocznij naukę
bakt
gotowany
rozpocznij naukę
kokt
ugotowany
rozpocznij naukę
ferdigkokt
gotowany na parze
rozpocznij naukę
dampkokt
gotowany na twardo
rozpocznij naukę
hardkokt
gotowany na miękko
rozpocznij naukę
bløtkokt
napełniony; nadziewany
rozpocznij naukę
fylt
wędzony
rozpocznij naukę
røkt
opiekany; prażony
rozpocznij naukę
ristet
duszony
rozpocznij naukę
grytestekt
grillowany
rozpocznij naukę
grillet
soczysty
rozpocznij naukę
saftig
twardy; żylasty
rozpocznij naukę
seig
bez smaku
rozpocznij naukę
uten smak

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.