Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
norweski
rosyjski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
języki obce
norweski
1000 najważniejszych rzeczowników po norwesku
500 najważniejszych czasowników po norwesku
300 najważniejszych określeń po norwesku
Norweski: dzień drugi
Norweski w 1 dzień
gastronomia
gastronomia
0
91 fiszek
judytamaciag
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
śniadanie
rozpocznij naukę
frokost (en)
lunch
rozpocznij naukę
lunsj (en)
obiad
rozpocznij naukę
middag (en)
kolacja
rozpocznij naukę
kveldsmat (en)
danie
rozpocznij naukę
matrett (en)
przystawka; przekąska
rozpocznij naukę
forrett (en)
przekąska
rozpocznij naukę
mellommåltid (et)
danie główne
rozpocznij naukę
hovedrett (en)
deser
rozpocznij naukę
etterrett (en)
deser
rozpocznij naukę
dessert (en)
danie dnia
rozpocznij naukę
dagens rett
danie narodowe
rozpocznij naukę
nasjonalrett (en)
zastawa
rozpocznij naukę
servise (et)
sprzęt kuchenny; akcesoria kuchenne
rozpocznij naukę
kjøkkenutstyr (et)
sztućce
rozpocznij naukę
bestikk (et)
nóż
rozpocznij naukę
kniv (en)
widelec
rozpocznij naukę
gaffel (en)
widelczyk do ciasta
rozpocznij naukę
kakegaffel (en)
widelczyk do deserów
rozpocznij naukę
dessertgaffel (en)
łyżka
rozpocznij naukę
skje (en)
łyżeczka deserowa
rozpocznij naukę
dessertskje (en)
łyżka stołowa
rozpocznij naukę
spiseskje (en)
łyżeczka (do herbaty)
rozpocznij naukę
teskje (en)
talerz
rozpocznij naukę
tallerken (en)
talerz głęboki
rozpocznij naukę
dyp tallerken
talerz głęboki
rozpocznij naukę
suppetallerken (en)
talerz płytki
rozpocznij naukę
flat tallerken
talerz płytki
rozpocznij naukę
middagstallerken (en)
talerzyk; spodek
rozpocznij naukę
asjett (en)
talerzyk (deserowy)
rozpocznij naukę
desserttallerken (en)
szkło; kieliszek; słoik; szklanka
rozpocznij naukę
glass (et)
filiżanka; kubek
rozpocznij naukę
kopp (en)
kufel; kubek
rozpocznij naukę
krus (et)
dzbanek do herbaty
rozpocznij naukę
tekanne (en)
dzban; dzbanek
rozpocznij naukę
mugge (en)
foremka; forma (do ciasta)
rozpocznij naukę
bakeform (en)
foremka do chleba
rozpocznij naukę
brødform (en)
prostokątna
rozpocznij naukę
avlang
kwadratowa
rozpocznij naukę
firkante
foremka do muffinek
rozpocznij naukę
muffinsform (en)
tortownica; forma do tortów
rozpocznij naukę
springform (en)
forma do tarty
rozpocznij naukę
paiform (en)
obrus; serweta
rozpocznij naukę
duk (en)
nakrycie
rozpocznij naukę
dekketøy (et)
fartuch
rozpocznij naukę
forkle (et)
łapka do gorącego garnka
rozpocznij naukę
gryteklut (en)
ścierka
rozpocznij naukę
klut (en)
ręczniczek kuchenny
rozpocznij naukę
kjøkkenhåndkle (et)
serwetka
rozpocznij naukę
serviett (en)
podkładka pod talerze
rozpocznij naukę
spiseunderlag (et)
smak
rozpocznij naukę
smak (en)
apetyczny
rozpocznij naukę
appetittlig
smaczny
rozpocznij naukę
godt / smakelig
smaczny
rozpocznij naukę
velsmakende
pyszny; wyśmienity; wyborny
rozpocznij naukę
deilig
wyborny; wyszukany
rozpocznij naukę
utsøkt
słodki
rozpocznij naukę
søt
kwaśny
rozpocznij naukę
sur
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
słony
rozpocznij naukę
salt
pikantny
rozpocznij naukę
pikant
ostry
rozpocznij naukę
skarp
doprawiony; przyprawiony
rozpocznij naukę
krydret
świeży
rozpocznij naukę
fersk
stary
rozpocznij naukę
gammel
ciepły
rozpocznij naukę
varm
zimny
rozpocznij naukę
kald
twardy
rozpocznij naukę
hard
miękki; delikatny
rozpocznij naukę
bløt
delikatny
rozpocznij naukę
delikat
delikatny; kruchy
rozpocznij naukę
mør
tłusty
rozpocznij naukę
fett
chudy
rozpocznij naukę
mager
surowy
rozpocznij naukę
rå
pieczony; smażony
rozpocznij naukę
stekt
przepieczony; przesmażony
rozpocznij naukę
gjennomstekt
zapieczony
rozpocznij naukę
gratinert
pieczony
rozpocznij naukę
bakt
gotowany
rozpocznij naukę
kokt
ugotowany
rozpocznij naukę
ferdigkokt
gotowany na parze
rozpocznij naukę
dampkokt
gotowany na twardo
rozpocznij naukę
hardkokt
gotowany na miękko
rozpocznij naukę
bløtkokt
napełniony; nadziewany
rozpocznij naukę
fylt
wędzony
rozpocznij naukę
røkt
opiekany; prażony
rozpocznij naukę
ristet
duszony
rozpocznij naukę
grytestekt
grillowany
rozpocznij naukę
grillet
soczysty
rozpocznij naukę
saftig
twardy; żylasty
rozpocznij naukę
seig
bez smaku
rozpocznij naukę
uten smak
Stwórz fiszki
norweski
Zobacz podobne fiszki:
liczbniki porządkowe norweski
czasowniki modalne w jezyku norweskim
dni tygodnia norweski
liczebniki norweskie
Najważniejsze czasowniki w języku norweskim
Люди И Вода
Powtórzenie
dyreverden 🦣
Lars monse📖⛰️🏕️
.
Lærdal og jobb 🍒🐝🍯
вечеринка
Inne
My lesson
My lesson
Najpopularniejsze fiszki
matura ustna angielski zwroty
alfabet grecki
państwa i stolice europy
tablica mendelejewa
miesiące po angielsku
pierwiastki chemiczne
środki stylistyczne
lalka streszczenie
podstawowe zwroty po angielsku
wierzę w boga
bogowie greccy
flagi europy
związki frazeologiczne
województwa i stolice
prezydenci polski
Fruits and vegetables in Romanian
Choroby genetyczne
Les prépositions allemandes (partie 1)
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Judytamaciag.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski medyczny
wypróbuj za darmo
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności