Angielski 2.19

 0    50 fiszek    julitah150
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
rolada
rozpocznij naukę
roll-up
ciasto biszkoptowe
rozpocznij naukę
sponge cake
ciasto z owocami
rozpocznij naukę
a fruitcake
babka piaskowa ucierana
rozpocznij naukę
pound cake
piec
rozpocznij naukę
bake
stojak/ patera
rozpocznij naukę
rack
szpatułka
rozpocznij naukę
spatula
podgrzewac
rozpocznij naukę
Heat
szczelny/ hermetyczny
rozpocznij naukę
airtight
maslo
rozpocznij naukę
butter
piekarnik
rozpocznij naukę
an oven
blacha waska
rozpocznij naukę
sandwich tin
nieprzywierajacy
rozpocznij naukę
non-stick
papier do pieczenia
rozpocznij naukę
backing paper
ubic
rozpocznij naukę
beat
skladniki
rozpocznij naukę
Ingredients
razem
rozpocznij naukę
together
az, dopoki
rozpocznij naukę
until,
gladki
rozpocznij naukę
smooth
surowa masa ciastowa
rozpocznij naukę
batter
podzielic
rozpocznij naukę
divide
mikstura
rozpocznij naukę
mixture
powierzchnia
rozpocznij naukę
surface
wygladzic
rozpocznij naukę
spoon
zloty
rozpocznij naukę
golden
sprężynować
rozpocznij naukę
spring back
naciskac
rozpocznij naukę
press
stojak chłodzący
rozpocznij naukę
cooling rack
całkowicie
rozpocznij naukę
completely
wypełniacz
rozpocznij naukę
filling
stopniowo
rozpocznij naukę
gradually
schlodzony cukier
rozpocznij naukę
icing sugar
rozprowadzac
rozpocznij naukę
spread
dol spod
rozpocznij naukę
bottom
kurz
rozpocznij naukę
dust
szczelny pojemnik
rozpocznij naukę
airtight container
w ciagu
rozpocznij naukę
within
kremowy róg
rozpocznij naukę
cream horn
galaretka pomaranczowa
rozpocznij naukę
orange jelly
ptyś
rozpocznij naukę
puff
tiramisu
rozpocznij naukę
tiramisu
pudding
rozpocznij naukę
pudding
lody
rozpocznij naukę
ice cream
sos biszkoptowy
rozpocznij naukę
biscuit sauce
mus owocowy
rozpocznij naukę
fruit pulp sauce
pulpa owocowa
rozpocznij naukę
fruit pulp
sos karmelowy
rozpocznij naukę
Caramel sauce
sos czekoladowy
rozpocznij naukę
chocolate sauce
sos waniliowy
rozpocznij naukę
vanilla sauce
skorka pomaranczy
rozpocznij naukę
Orange peel

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.