ruoka

 0    107 fiszek    kilpikonna
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Owoce
rozpocznij naukę
Hedelmät
ananas
rozpocznij naukę
ananas
pomarańcza
rozpocznij naukę
oranssi / appelsiini
morela
rozpocznij naukę
aprikoosi
banan
rozpocznij naukę
banaani
grapefruit
rozpocznij naukę
greippi
jeżyna
rozpocznij naukę
karhunvatukka
żurawina
rozpocznij naukę
karpalo
agrest
rozpocznij naukę
karviaismarja
kiwi
rozpocznij naukę
kiivi
wiśnia
rozpocznij naukę
kirsikka
kokos
rozpocznij naukę
kookospähkinä
śliwka
rozpocznij naukę
luumu
mandarynka
rozpocznij naukę
mandariini
truskawka
rozpocznij naukę
mansikka
jagoda
rozpocznij naukę
marja
melon
rozpocznij naukę
meloni
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
mustaherukka
czarna jagoda, borówka amerykańska
rozpocznij naukę
mustikka
jabłko
rozpocznij naukę
omena
gruszka
rozpocznij naukę
päärynä
brzoskwinia
rozpocznij naukę
persikka
czerwona porzeczka
rozpocznij naukę
punaherukka
borówka
rozpocznij naukę
puolukka
cytryna
rozpocznij naukę
sitruuna
malina
rozpocznij naukę
vadelma
figa
rozpocznij naukę
viikuna
winogrona
rozpocznij naukę
viinirypäleet
Warzywa
rozpocznij naukę
Vihannekset
groch
rozpocznij naukę
herne
sałata
rozpocznij naukę
lehtisalaatti
kukurydza
rozpocznij naukę
maissi
rzepa
rozpocznij naukę
nauris
szparag
rozpocznij naukę
parsa
brokuł
rozpocznij naukę
parsakaali
szpinak
rozpocznij naukę
pinaatti
czerwona kapusta
rozpocznij naukę
punakaali
rzodkiewka
rozpocznij naukę
retiisi
szczypior
rozpocznij naukę
ruohosipuli
brukselka
rozpocznij naukę
Ruusukaali
seler
rozpocznij naukę
selleri
grzyb
rozpocznij naukę
sieni
cebula
rozpocznij naukę
sipuli
czosnek
rozpocznij naukę
valkosipuli
Zioła i przyprawy
rozpocznij naukę
Yrtit ja mausteet
anyż
rozpocznij naukę
anis
bazylia
rozpocznij naukę
basilika
chili
rozpocznij naukę
chili
imbir
rozpocznij naukę
inkivääri
cynamon
rozpocznij naukę
kaneli
kminek
rozpocznij naukę
kumina
lawenda
rozpocznij naukę
laventeli
ziele angielskie
rozpocznij naukę
maustepippuri
majeranek
rozpocznij naukę
meirami
mięta
rozpocznij naukę
minttu
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
muskottipähkinä
pieprz czarny
rozpocznij naukę
mustapippuria
oregano
rozpocznij naukę
oregano
papryka
rozpocznij naukę
paprika
pietruszka
rozpocznij naukę
persilja
pieprz
rozpocznij naukę
pippuri
estragon
rozpocznij naukę
rakuuna
rozmaryn
rozpocznij naukę
rosmariini
szałwia
rozpocznij naukę
salvia
sezam
rozpocznij naukę
seesami
koper
rozpocznij naukę
tilli
tymianek
rozpocznij naukę
timjami
wanilia
rozpocznij naukę
vanilja
kromka chleba
rozpocznij naukę
leipäviipale
ciemny chleb
rozpocznij naukę
tumma leipä
biały chleb
rozpocznij naukę
vaalea leipä
chleb żytni
rozpocznij naukę
ruisleipä
chleb tostowy
rozpocznij naukę
paahdettua leipää, paahtoleipä
ciastko
rozpocznij naukę
kakku, piirakka
rogal
rozpocznij naukę
pyörähdys, voisarvi
babeczka, słodka bułka
rozpocznij naukę
pulla, leivos
słodka bułka z nadzieniem owocowym/kruszonką
rozpocznij naukę
viineri
bułka paryska
rozpocznij naukę
ranskanleipä
bagietka
rozpocznij naukę
patonki
ciastko karelskie (z nadzieniem ryżowym)
rozpocznij naukę
karjalanpiirakka
kanapka
rozpocznij naukę
voileipä
bułka tarta
rozpocznij naukę
murusia, korppujauhe
Produkty mleczne
rozpocznij naukę
Maitotuotteet
śmietana
rozpocznij naukę
kerma
jogurt
rozpocznij naukę
jogurtti
twaróg
rozpocznij naukę
rahka
Mięso
rozpocznij naukę
Liha
móżdżek
rozpocznij naukę
aivot
gulasz
rozpocznij naukę
muhennos, gulassi
hamburger
rozpocznij naukę
hampurilainen
zając
rozpocznij naukę
jänis
mięso mielone
rozpocznij naukę
jauheliha
karkówka
rozpocznij naukę
kaula
królik
rozpocznij naukę
kani
łopatka (mieso)
rozpocznij naukę
lapa
zrazy
rozpocznij naukę
lihakääryleet
kulki mięsne
rozpocznij naukę
lihapullat
wątroba
rozpocznij naukę
maksa
mięso duszone
rozpocznij naukę
muhennos
nerki
rozpocznij naukę
munuaiset
wołowina
rozpocznij naukę
naudanliha
jagnięcina
rozpocznij naukę
nuoren lampaan liha
pieczeń
rozpocznij naukę
paisti
kotlet
rozpocznij naukę
pilkkoa, pihvi
nóżka
rozpocznij naukę
reisi
cielęcina
rozpocznij naukę
vasikanliha
dzik
rozpocznij naukę
villisika

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.