Jedzenie i kuchnia

 0    300 fiszek    karolinaradzimska79
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wodorosty
rozpocznij naukę
la algues
czosnek
rozpocznij naukę
l'ail
szczypiorek
rozpocznij naukę
la ciboulette
zielona cebulka
rozpocznij naukę
l'oignons verts
dymka
rozpocznij naukę
la ciboule
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon
por
rozpocznij naukę
le poireau
ziemniak
rozpocznij naukę
la pomme de terre
szparagi
rozpocznij naukę
l'asperge
kalarepa
rozpocznij naukę
le chou-rave
seler naciowy
rozpocznij naukę
le céleri
koperek, koper
rozpocznij naukę
l'aneth, le fenouil
rabarbar
rozpocznij naukę
la rhubarbe
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
kapusta kiszona
rozpocznij naukę
le Choucroute
mniszek lekarski
rozpocznij naukę
le pissenlit
cykoria
rozpocznij naukę
la chicorée, la endive
brukselka, brukselki
rozpocznij naukę
la choux de Bruxelles
szpinak
rozpocznij naukę
l'épinard
szczaw zwyczajny
rozpocznij naukę
l'oseille
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
brokuł
rozpocznij naukę
le brocoli
karczoch
rozpocznij naukę
l'artichaut
chrzan
rozpocznij naukę
le raifort
rzodkiewka
rozpocznij naukę
le radis
marchewka
rozpocznij naukę
la carotte
burak ćwikłowy
rozpocznij naukę
la betteraves
rzepa
rozpocznij naukę
le navet
seler korzeniowy
rozpocznij naukę
le céleri-rave
papryka czerwona
rozpocznij naukę
le poivron rouge
papryka zielona
rozpocznij naukę
le poivron verts
papryczka chilli
rozpocznij naukę
le piment
awokado
rozpocznij naukę
l'avocat
pomidor
rozpocznij naukę
la tomate
oberżyna, bakłażan
rozpocznij naukę
l'aubergine
ogórek
rozpocznij naukę
le concombre
ogórek kiszony
rozpocznij naukę
le concombre mariné
korniszon
rozpocznij naukę
le cornichon
cukinia
rozpocznij naukę
la courgette
kabaczek
rozpocznij naukę
la courges
dynia
rozpocznij naukę
la citrouille
patison
rozpocznij naukę
le potiron
lucerna
rozpocznij naukę
le luzerne
soczewica
rozpocznij naukę
la lentille
fasola
rozpocznij naukę
le haricots
soja, sojowy
rozpocznij naukę
la graine de soja, le soja
kiełki soji
rozpocznij naukę
le germes de soja
owoce
rozpocznij naukę
le fruits
porzeczka czerwona
rozpocznij naukę
la groseille
porzeczka czarna
rozpocznij naukę
le cassis
agrest
rozpocznij naukę
la groseille à maquereau
winogrono
rozpocznij naukę
le raisin
żurawina
rozpocznij naukę
la canneberge
jagody leśne
rozpocznij naukę
les baies de la forêt
borówki
rozpocznij naukę
la myrtilles
malina
rozpocznij naukę
la framboise
jeżyny
rozpocznij naukę
les mûres
truskawka
rozpocznij naukę
la fraise
śliwka
rozpocznij naukę
la prune
śliwka suszona
rozpocznij naukę
la Prune séchée
śliwka węgierka
rozpocznij naukę
la prune hongrois
brzoskwinia
rozpocznij naukę
la pêche
nektarynka
rozpocznij naukę
la nectarine
wiśnia, wiśnie
rozpocznij naukę
la cerise, cerises
daktyle
rozpocznij naukę
les dates
orzech włoski
rozpocznij naukę
la noix
orzechy laskowe
rozpocznij naukę
la noisettes
orzechy ziemne, fistaszki
rozpocznij naukę
la cacahuètes
orzech kokosowy
rozpocznij naukę
la noix de coco
mleczko kokosowe
rozpocznij naukę
lait de coco
wiórki kokosowe
rozpocznij naukę
les noix de coco desséchée
gruszka
rozpocznij naukę
la poire
jabłko
rozpocznij naukę
la pomme
pigwa
rozpocznij naukę
le coing
owoce cytrusowe
rozpocznij naukę
les agrumes
cytryna
rozpocznij naukę
le citron
pomarańcza
rozpocznij naukę
l'orange
grejpfrut
rozpocznij naukę
la pamplemousse
limonka
rozpocznij naukę
la lime
melon
rozpocznij naukę
le melon
arbuz
rozpocznij naukę
la pastèque
banan
rozpocznij naukę
la banane
figa
rozpocznij naukę
la figue
granat
rozpocznij naukę
la grenade
kiwi
rozpocznij naukę
le kiwi
marakuja
rozpocznij naukę
le fruit de la passion
liczi
rozpocznij naukę
le litchi
karambola
rozpocznij naukę
la carambole
ananas
rozpocznij naukę
l'ananas
mango
rozpocznij naukę
la mangue
papaja
rozpocznij naukę
la papaye
przyprawa
rozpocznij naukę
la épice
pieprz
rozpocznij naukę
poivre
sól
rozpocznij naukę
sel
gożdziki
rozpocznij naukę
clous de girofle
ziele angielskie
rozpocznij naukę
le piment de la Jamaique
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
la noix de muscade
cynamon
rozpocznij naukę
la cannelle
kminek
rozpocznij naukę
le cumin
papryka mielona
rozpocznij naukę
le paprika au sol
imbir
rozpocznij naukę
le gingembre
wanilia, laska wanilii
rozpocznij naukę
la vanille, la gousse de vanille
sos
rozpocznij naukę
la sauce
keczup
rozpocznij naukę
le ketchup
ekstrakt, wyciąg
rozpocznij naukę
le extrait de
przecier pomidorowy
rozpocznij naukę
le purée de tomates; le concentré de tomat
przecier
rozpocznij naukę
la mousse
musztarda
rozpocznij naukę
la moutarde
majonez
rozpocznij naukę
la mayonnaise
ocet winny
rozpocznij naukę
le vinaigre
zioła
rozpocznij naukę
les herbes
koper
rozpocznij naukę
l'aneth
liść laurowy
rozpocznij naukę
la feuille de laurier
oregano
rozpocznij naukę
le origan
estragon
rozpocznij naukę
l'estragon
bazylia
rozpocznij naukę
le basilic
szałwia lekarska
rozpocznij naukę
la sauge
tymianek
rozpocznij naukę
le thym
mięta
rozpocznij naukę
lq menthe
miętowa herbata
rozpocznij naukę
la thé à la menthe
pietruszka
rozpocznij naukę
le persil
kolendra
rozpocznij naukę
la coriandre
rozmaryn
rozpocznij naukę
le romarin
lubczyk
rozpocznij naukę
la livèche
cząber
rozpocznij naukę
la sarriette
melisa
rozpocznij naukę
la mélisse
zboża
rozpocznij naukę
la céréales
owies
rozpocznij naukę
la avoine
pszenica
rozpocznij naukę
le blé
żyto
rozpocznij naukę
le seigle
jęczmień
rozpocznij naukę
l'orge
ryż
rozpocznij naukę
le riz
mąka pszenna
rozpocznij naukę
farine de blé
mąka żytnia
rozpocznij naukę
farine de seigle
pieczywo, chleb
rozpocznij naukę
le pain
rogalik
rozpocznij naukę
le croissant
ciasto (placek)
rozpocznij naukę
le gâteau
naleśnik
rozpocznij naukę
la crêpe
ciasto nalesnikowe
rozpocznij naukę
la pâte à frire
bułka tarta
rozpocznij naukę
le miettes
bułka
rozpocznij naukę
la rouler
bagietka
rozpocznij naukę
la baguette
chałka pleciona
rozpocznij naukę
la tchallah tressé
makaron
rozpocznij naukę
la pâte
makaron spaghetti
rozpocznij naukę
le spaghetti
kluski
rozpocznij naukę
la nouilles
kawa
rozpocznij naukę
la café
herbata ziołowa, napar
rozpocznij naukę
la tisane
herbatka z lipy
rozpocznij naukę
le thé avec tilleul
rumianek
rozpocznij naukę
la camomille
herbata zielona
rozpocznij naukę
le thé vert
torebka herbaty ekspresowej
rozpocznij naukę
le sachet de thé express
czekolada
rozpocznij naukę
le chocolat
czekolada mleczna
rozpocznij naukę
le chocolat au lait
czekolada gorzka
rozpocznij naukę
le chocolat noir
kakao
rozpocznij naukę
le cacao
biała czekolada
rozpocznij naukę
le chocolat blanc
nabiał
rozpocznij naukę
les produits laitiers
mleko
rozpocznij naukę
le lait
śmietana
rozpocznij naukę
la crème
jogurt
rozpocznij naukę
le yaourt
masło
rozpocznij naukę
le beurre
olej
rozpocznij naukę
l'huile
ser
rozpocznij naukę
le fromage
twarożek
rozpocznij naukę
le cottage
mięso
rozpocznij naukę
la viande
podroby (wątróbka, nerki itp.)
rozpocznij naukę
abats (foie, reins, etc)
dziczyzna
rozpocznij naukę
le gibier
bażant
rozpocznij naukę
le faisan
przepiórka
rozpocznij naukę
la caille
perliczka
rozpocznij naukę
la pintade
drób
rozpocznij naukę
la volaille
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
indyk
rozpocznij naukę
la dinde
gęś
rozpocznij naukę
la oie
jajka
rozpocznij naukę
les oeufs
jajko
rozpocznij naukę
le oeuf
jajko sadzone
rozpocznij naukę
le oeuf poché
jajko na twardo
rozpocznij naukę
l'œuf dur
jajko na miękko
rozpocznij naukę
l'œuf à la coque
wędliny, kiełbasy
rozpocznij naukę
la charcuterie
kiełbasa
rozpocznij naukę
la saucisse
kaszanka
rozpocznij naukę
le boudin noir
szynka
rozpocznij naukę
le jambon
boczek
rozpocznij naukę
le bacon
mięczaki
rozpocznij naukę
les mollusques
schab
rozpocznij naukę
le côtelette de porc
ostrygi
rozpocznij naukę
la huîtres
homar
rozpocznij naukę
le homard
rak
rozpocznij naukę
la écrevisse
krab
rozpocznij naukę
le crabe
krewetki
rozpocznij naukę
la crevette
ryby
rozpocznij naukę
le poisson
ryby wędzone
rozpocznij naukę
le poisson fumé
ryby i owoce morza
rozpocznij naukę
les poissons et fruits de mer
rekin
rozpocznij naukę
requin
ryba płaszczka
rozpocznij naukę
la poissons raie
śledzie
rozpocznij naukę
hareng
okoń
rozpocznij naukę
la perche
makrela
rozpocznij naukę
le maquereau
pstrąg
rozpocznij naukę
la truite
łosoś
rozpocznij naukę
le saumon
dorsz
rozpocznij naukę
la morue
szczupak
rozpocznij naukę
le brochet
karp
rozpocznij naukę
la carpe
węgorz elektryczny
rozpocznij naukę
la anguille électrique
tuńczyk
rozpocznij naukę
le thon
jesiotr
rozpocznij naukę
le esturgeon
kawior
rozpocznij naukę
le caviar
zastawa stołowa
rozpocznij naukę
la vaisselle
szkło stołowe
rozpocznij naukę
le verres
sztućce (widelec, nóż, łyżka)
rozpocznij naukę
le couverts (la fourchette, le couteau, la cuillère)
kieliszek do wina
rozpocznij naukę
le verre de vin
szklanka do wody
rozpocznij naukę
le verre d'eau
kufel do piwa
rozpocznij naukę
la pinte de bière, la chope à bière
kieliszek do szampana
rozpocznij naukę
la flüte à champagne
karafka
rozpocznij naukę
la carafe
dzban
rozpocznij naukę
le pichet
beczka, baryłka
rozpocznij naukę
le canon
talerz płaski
rozpocznij naukę
l'assiette plate
talerz głęboki
rozpocznij naukę
l'assiette creuse
miseczka
rozpocznij naukę
le bol
miska do sałatek
rozpocznij naukę
le saladier
półmisek
rozpocznij naukę
le plat
filiżanka
rozpocznij naukę
la tasse
kubek herbaty
rozpocznij naukę
la tasse de thé
cukiernica
rozpocznij naukę
le sucrier
maselniczka
rozpocznij naukę
le beurrier
solniczka
rozpocznij naukę
la salière
pieprzniczka
rozpocznij naukę
la poivrière
dzbanek do herbaty
rozpocznij naukę
la théière
waza do zupy
rozpocznij naukę
la soupière
wazon z kwiatami
rozpocznij naukę
la vase de fleurs
sosjerka
rozpocznij naukę
le saucière
mały dzbanuszek
rozpocznij naukę
le crémier
podstawek
rozpocznij naukę
la soucoupe
obrus
rozpocznij naukę
la nappe
taca
rozpocznij naukę
le plateau
koszyk na chleb
rozpocznij naukę
la corbeille à pain
kubek
rozpocznij naukę
le gobelet
serwetka
rozpocznij naukę
la serviette
świecznik
rozpocznij naukę
la chandelier
dekoracja stołu
rozpocznij naukę
le décor de table
serwis obiadowy
rozpocznij naukę
le service de table
serwis do kawy
rozpocznij naukę
le service à café
sprzęt kuchenny
rozpocznij naukę
les ustensiles de cuisine
łyżka wazowa do nakladania zup
rozpocznij naukę
la cuillère louche
łyżka cedzakowa
rozpocznij naukę
la écumoire
łopatka do mięsa
rozpocznij naukę
la pelle
ugniatacz do ziemniaków
rozpocznij naukę
la presse-purée, le pilon
trzepaczka do jajej
rozpocznij naukę
le fouet
nożyczki
rozpocznij naukę
le ciseaux
tarka kuchenna
rozpocznij naukę
la cuisine de râpe
krajalnica [do chleba]
rozpocznij naukę
la trancheuse à pain, la mandoline
ostrzałka do noży
rozpocznij naukę
le fusil
szczypce
rozpocznij naukę
la pince
deska do krojenia
rozpocznij naukę
la planche à découper
sitko do herbaty
rozpocznij naukę
la passoire à thé
cedzak/durszlak
rozpocznij naukę
la crépine / la passoire
wałek do ciasta
rozpocznij naukę
le rouleau à pâtisserie
otwieracz do puszek
rozpocznij naukę
le ouvre-boîtes
korkociąg
rozpocznij naukę
le tire-bouchon
dziadek do orzechów
rozpocznij naukę
le casse-noix
termometr
rozpocznij naukę
le thermomètre
rozgniatacz do czosnku
rozpocznij naukę
le presse-ail
wyciskacz soku
rozpocznij naukę
le presse-citron
możdzieź
rozpocznij naukę
le mortier
lejek
rozpocznij naukę
le entonnoir
pedzelek do ciasta
rozpocznij naukę
le pinceau
łyżka do lodów
rozpocznij naukę
la cuiller à glace
waga kuchenna
rozpocznij naukę
la balance de cuisine
foremki do ciastek
rozpocznij naukę
le emporte-pièces
drylownica
rozpocznij naukę
le dénoyauteur
miarka do płynów
rozpocznij naukę
la tasse à mesurer
foremka do ciasta
rozpocznij naukę
le mouler la pâte
blaha do ciastek
rozpocznij naukę
la plaque à pâtisserie
miski do miksowania
rozpocznij naukę
le bols à mélanger
garnek do gotowania
rozpocznij naukę
la marmite, le faitout
patelnia
rozpocznij naukę
la poêle
rondelek
rozpocznij naukę
la casserole
szybkowar
rozpocznij naukę
le autocuiseur
sokowirówka
rozpocznij naukę
le presse-agrumes, la centrifugeuse
młynek do kawy
rozpocznij naukę
le moulin à café
czajnik elektryczny
rozpocznij naukę
la bouilloire électrique
ekspres do kawy
rozpocznij naukę
la cafetière
toster
rozpocznij naukę
le grille-pain
gofrownica
rozpocznij naukę
le gaufrier-gril
robot do pieczenia chleba
rozpocznij naukę
le robot boulanger
frytkownica
rozpocznij naukę
la friteuse
mikser ręczny
rozpocznij naukę
le batteur à main
AGD
rozpocznij naukę
appareils électroménagers
blacha do piekarnika
rozpocznij naukę
la lèchefrite
trzepaczka do miksera
rozpocznij naukę
le fouet
termos
rozpocznij naukę
le thermos
pokrywka
rozpocznij naukę
le couvercle
garnuszek do mlek
rozpocznij naukę
le pot à lait
maszynka do mielenia mięsa
rozpocznij naukę
le hachoir à viande
suszarka do naczyń
rozpocznij naukę
le égouttoir
robot kuchenny
rozpocznij naukę
le robot de cuisine

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.