Słówka ŻYWIENIE

 0    175 fiszek    lucysmitten
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
MASŁO
rozpocznij naukę
DIE BUTTER
JAJKO
rozpocznij naukę
DAS EI
JOGURT
rozpocznij naukę
DAS JOGHURT
SER ŻÓŁTY
rozpocznij naukę
DER KASE
MLEKO
rozpocznij naukę
DIE MILCH
TWAROŻEK
rozpocznij naukę
DER QUARK
ŚMIETANA
rozpocznij naukę
DIE SAHNE
CHLEB
rozpocznij naukę
DAS BROT
BUŁECZKA
rozpocznij naukę
DAS BROTCHEN
PŁATKI OWSIANE
rozpocznij naukę
HAFERFLOCKEN
MUSLI
rozpocznij naukę
DAS MUSLI
MAKARON
rozpocznij naukę
NUDELN
RYŻ
rozpocznij naukę
DER REIS
CHLEB PEŁNOZIARNISTY
rozpocznij naukę
DAS VOLKORNBROT
DRÓB
rozpocznij naukę
DAS GEFLUGEL
MIĘSO MIELONE
rozpocznij naukę
DAS HACKFLEISCH
KURCZAK
rozpocznij naukę
DAS HAHNCHEN
WOŁOWINA
rozpocznij naukę
DAS RINDFLEISCH
SZYNKA
rozpocznij naukę
DER SCHINKEN
WIEPRZOWINA
rozpocznij naukę
DAS SCHWEINEFLEISCH
KIEŁBASA
rozpocznij naukę
DIE WURST
PSTRĄG
rozpocznij naukę
DIE FORELLE
ŚLEDŹ
rozpocznij naukę
DER HERING
KARP
rozpocznij naukę
DER KARPFEN
ŁOSOŚ
rozpocznij naukę
DER LACHS
TUŃCZYK
rozpocznij naukę
DER THUNFISCH
KALAFIOR
rozpocznij naukę
DER BLUMENKOHL
FASOLA SZPARAGOWA
rozpocznij naukę
Hohnen
Brokuły
rozpocznij naukę
BROKKOLI
PIECZARKI
rozpocznij naukę
CHAMPIGNONS
GROCH
rozpocznij naukę
DIE ERBSE
DIE GURKE
rozpocznij naukę
OGÓREK
MARCHEW
rozpocznij naukę
DIE KAROTTE
KAROFEL
rozpocznij naukę
DIE KARTOFFEL
CZOSNEK
rozpocznij naukę
DER KNOBLAUCH
SAŁATA GŁÓWIASTA
rozpocznij naukę
DER KOPFSALAT
dynia
rozpocznij naukę
der KURBIS
SOCZEWICA
rozpocznij naukę
DIE LINSE
KUKURYDZA
rozpocznij naukę
DER MAIS
PAPRYKA
rozpocznij naukę
DER PAPRIKA
PIETRUSZKA
rozpocznij naukę
DER PETERSILLIO
BURAK CZERWONY
rozpocznij naukę
DIE RUBE
KAPUSTA KWASZONA
rozpocznij naukę
DAS SAUERKRAUT
SOJA
rozpocznij naukę
DIE SOJABOHNE
SZPINAK
rozpocznij naukę
DER SPINAT
POMIDOR
rozpocznij naukę
DIE TOMATE
KAPUSTA BIAŁA
rozpocznij naukę
DER WEISS ROTKOHL
CUKINIA
rozpocznij naukę
DUR ZUCCHINA
CEBULA
rozpocznij naukę
DIE ZWIEBEL
ANANAS
rozpocznij naukę
DIE ANANAS
JABŁKO
rozpocznij naukę
DER APFEL
MORELA
rozpocznij naukę
DIE APRIKOSE
BANAN
rozpocznij naukę
DIE BANANE
GRUSZKA
rozpocznij naukę
DIE BIRNE
JAGODA
rozpocznij naukę
DIE BLAUBEERE
TRUSKAWKA
rozpocznij naukę
DIE ERDBEERE
MALINA
rozpocznij naukę
DIE HIMBEERE
PORZECZKA
rozpocznij naukę
DIE JOHANNISBEERE
WIŚNIA
rozpocznij naukę
DIE XIRSCHE
MELON
rozpocznij naukę
DIE MELONE
ORZECH
rozpocznij naukę
DIE MUSS
POMARANCZA
rozpocznij naukę
DIE ORANGE
BRZOSKWINIA
rozpocznij naukę
DER HIRSICH
WINOGRONO
rozpocznij naukę
DIE WEINTRAUBE
CYTRYNA
rozpocznij naukę
DIE ZITRONE
CZEKOLADA
rozpocznij naukę
DIE SCHOKOLADE
HERBATNIK
rozpocznij naukę
DER KEKS
CUKIEREK
rozpocznij naukę
DER BONBON
CIASTKO
rozpocznij naukę
DER KUCHEN
DAS ELS
rozpocznij naukę
LODY
ORANZADA
rozpocznij naukę
DIE LIMONADE
SOK
rozpocznij naukę
DER SAFT
WODA
rozpocznij naukę
DAS MINERALWASSER
HERBATA
rozpocznij naukę
DER TEE
PIWO
rozpocznij naukę
DAS BIER
KAWA
rozpocznij naukę
DER KAFFEE
WINO
rozpocznij naukę
DER WEIN
PUSZKA
rozpocznij naukę
DIE DOSE
DIE FLASCHE
rozpocznij naukę
BITELKA
SZKLANKA SŁOIK KIELISZEK
rozpocznij naukę
DAS GLAS
KILOGRAM
rozpocznij naukę
DAS KLO
DER LITER
rozpocznij naukę
LITR
PACZUSZKA
rozpocznij naukę
DAS PACKCHEN
DIE PACKNUNG
rozpocznij naukę
OPAKOWANIE
KAWAŁEK
rozpocznij naukę
DIE STUCK
TOREBKA
rozpocznij naukę
DIE TUTE
BACKEN
rozpocznij naukę
PIEC
SMAŻYĆ
rozpocznij naukę
BRATEN
GRYLOWAĆ
rozpocznij naukę
GRILLEN
GNIEŚĆ
rozpocznij naukę
KNETEN
CHŁODZIĆ
rozpocznij naukę
KALT STELLEN
GOTOWAĆ
rozpocznij naukę
KOCHEN
OBIERAĆ
rozpocznij naukę
PEFFEN SCHALEN
CZYŚCIĆ
rozpocznij naukę
PUTZON
TRZEĆ
rozpocznij naukę
REIBEN
UBIJAĆ
rozpocznij naukę
SCHLANGEN
SMAROWAĆ
rozpocznij naukę
STREICHEN
MIESZAĆ
rozpocznij naukę
VERMISCHEN
PRZYRZĄDZAĆ
rozpocznij naukę
ZUBEREITEN
DODAWAĆ
rozpocznij naukę
ZUGEBEN
DAS FRUHSTUCK
rozpocznij naukę
ŚNIADANIE
DAS MITTAGESSEN
rozpocznij naukę
OBIAD
DAS DESSERT
rozpocznij naukę
DESER
DAS NACHTISCH
rozpocznij naukę
PODWIECZOREK
DAS ABENDESSEN
rozpocznij naukę
KOLACJA
PRZEKĄSKA
rozpocznij naukę
DAS ZWISCHENDURCH
WIDELEC
rozpocznij naukę
DIE GABEL
SZKLANKA
rozpocznij naukę
DAS GLAS
DER LOFFEL
rozpocznij naukę
ŁYKA
DAS BESSER
rozpocznij naukę
NÓŻ
DIE SERVIETTE
rozpocznij naukę
SERWETKA
OBRUS
rozpocznij naukę
DIE TISCHDECKE
FILIŻANKA
rozpocznij naukę
DIE TASSE
DER TELLER
rozpocznij naukę
TALERZ
JEŚĆ ŚNIADANIE
rozpocznij naukę
FRUHSTUCKEN
JEŚĆ OBIAD/KOLACJE
rozpocznij naukę
ZU MITTAG/ ZU ABEND ESSEN
PRZEKĄSIĆ COŚ
rozpocznij naukę
ETWAS ZWISCHENDURCH ESSEN
BYĆ GŁODNYM
rozpocznij naukę
HUNGER HABEN
BYĆ SPRAGNIONYM
rozpocznij naukę
DURST HABEN
AUF DIE ERNAHRUNG ACHTEN
rozpocznij naukę
ZWRACAĆ UWAGĘ NA ODŻYWIANIE
SICH VON + d ernahren
rozpocznij naukę
odżywiać się czymś
BYĆ NA DIECIE
rozpocznij naukę
AUF DIAT SEIN
DIETA WEGETARIANSAK
rozpocznij naukę
DIE VEGETARISCHE DIAT
NAKRYWAĆ DO STOŁU
rozpocznij naukę
DEN TISCH DECKEN
DIE EISDIELE
rozpocznij naukę
LODZIARNIA
BAR
rozpocznij naukę
DIE BAR
KAWIARNIA
rozpocznij naukę
DAS CAFE
KANTYNA
rozpocznij naukę
DIE KANTINE
CUKIERNIA
rozpocznij naukę
DIE KONDITOREI
LOKAL
rozpocznij naukę
DAS LOKAL
PUB
rozpocznij naukę
DER PUB
RESTAURACJA
rozpocznij naukę
DAS RESTAURANT
BAR SZYB OBSLU
rozpocznij naukę
DER SCHELLIMBISS
DIE BEDLENUNG
rozpocznij naukę
OBSŁUGA
DER KELLNER
rozpocznij naukę
KELNER
menu
rozpocznij naukę
das menu
karta dań
rozpocznij naukę
DIE SPEISEKARTE
NAPIWEK
rozpocznij naukę
DAS TRINKGEID
ZAMAWIAĆ
rozpocznij naukę
BESTSELLEN
SUFLET
rozpocznij naukę
DER AUFLAUF
BEFSZTYK
rozpocznij naukę
DAS BREEFSTEAK
pieczeń
rozpocznij naukę
DER BRATEN
DIE BRATWURST
rozpocznij naukę
PIECZONA KIEŁBAHA
DIE BRUHE
rozpocznij naukę
ROSOL
GESTA ZUPA
rozpocznij naukę
DER EINTOPF
GOLONKA
rozpocznij naukę
DAS EISBEIN
FILET
rozpocznij naukę
DAS FILET
GULASZ
rozpocznij naukę
DAS GULASCH
KNEDEL
rozpocznij naukę
DER KNODEL
KOTLER
rozpocznij naukę
das kotelett
omlet
rozpocznij naukę
DIE OMLETTE
NALEŚNIK
rozpocznij naukę
DER PFANNKUCHEN
FRYTKI
rozpocznij naukę
POMMES FRITOS
ROLADA
rozpocznij naukę
DIE ROULADE
JAJECZNICA
rozpocznij naukę
DAS RUHROI
SALATKA
rozpocznij naukę
DER SALAT
SZNYCEL
rozpocznij naukę
DAS SCHNITZEL
SOS
rozpocznij naukę
DIE SOSSE
STEK
rozpocznij naukę
DAS STEAK
STUCLA
rozpocznij naukę
DER STRUDEL
DIE SUPPE
rozpocznij naukę
ZUPA
DER TOAST
rozpocznij naukę
GRZANKATOST
BITTER
rozpocznij naukę
GORZKI
FETT
rozpocznij naukę
TŁUSTY
FRISCH
rozpocznij naukę
ŚWIEŻY
KNUSPRIG
rozpocznij naukę
CHRUPIĄCY
MAGER
rozpocznij naukę
CHUDY M
MILD
rozpocznij naukę
ŁAGODNY
SAFTIG
rozpocznij naukę
SOCZYSTY
SALZIG
rozpocznij naukę
SŁONY
SAUER
rozpocznij naukę
KAWAŚNY
SUSS
rozpocznij naukę
SŁODKI
WURZIG
rozpocznij naukę
PIKANTY
SMAKOWAĆ MNIAMUŚNIE
rozpocznij naukę
KOSTLICH SCHMECKEN
LOCKOR SEIN
rozpocznij naukę
BYĆ SMACZNYM

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.