a

 0    16 fiszek    guest3135940
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Mięso
rozpocznij naukę
-1 : -2
Mięso (mrożonka)
rozpocznij naukę
-24 : 18
Wędliny świeże
rozpocznij naukę
+2 : +6
Ryby w lodzie
rozpocznij naukę
-2 : 0
Konserwy mięsne
rozpocznij naukę
0 : +2
Masło
rozpocznij naukę
+2 : +4
Masło -
rozpocznij naukę
-8 : -10
Ser żółty
rozpocznij naukę
+2 : +3
Jabłka
rozpocznij naukę
+1 : +4
Truskawka
rozpocznij naukę
0 : +2
Cebula
rozpocznij naukę
0 : +2
Żywność
rozpocznij naukę
jakakolwiek substancja/produkt częściowo przetworzony lub nieprzetworzony przeznaczony do spożycia przez człowieka lub których spożycia przez ludzi można się spodziewać
Żywnością nie są
rozpocznij naukę
pasze zwierzęce, żywe zwierzęta, leki, kosmetyki
Klasyfikacja żywności
rozpocznij naukę
Pochodzenie surowców: - Zwierzęce (mięso, podroby, mleko, sery, jaja) - Roślinne (zboża, soja, owoce, warzywa) Stopień przetworzenia: - Przetworzone - Częściowo przetworzone - Nieprzetworzone
Klasy jaj
rozpocznij naukę
0 - jaja z howu ekologicznego 1 - jaja z chowu wolnowybiegowego 2 - jaja z chowu ściółkowego 3 - jaja z chowu klatkowego
Zabarwienie szkła
rozpocznij naukę
Zielone 🟩 - Żelazo i chrom Niebieskie 🟦 - Kobalt i miedź Fioletowy 🟪 - Mangan Żółte 🟨 - Kadm i siarka Czerwone 🟥 - koloidalne cząsteczki złota Mleczny ⬜ - białe zwiazki cyny

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.