Nourriture

 0    56 fiszek    janikclaudia
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
huile d'olive
rozpocznij naukę
oliwa z oliwek
boeuf
rozpocznij naukę
wołowina
légumes crus ou cuits
rozpocznij naukę
surowe lub gotowane warzywa
beurre
rozpocznij naukę
masło
mouton
rozpocznij naukę
owca
porc
rozpocznij naukę
wieprzowina
crevettes
rozpocznij naukę
krewetka
poulet
rozpocznij naukę
kurczak
poisson
rozpocznij naukę
ryba
oeuf
rozpocznij naukę
jajko
lapin
rozpocznij naukę
królik
yaourt
rozpocznij naukę
jogurt
lait
rozpocznij naukę
mleko
crème fraîche
rozpocznij naukę
śmietana
courgette
rozpocznij naukę
cukinia
haricots verts
rozpocznij naukę
fasolka szparagowa (zielona)
poire
rozpocznij naukę
gruszka
pomme
rozpocznij naukę
Jabłko
fraise
rozpocznij naukę
Truskawka
cerise
rozpocznij naukę
Wiśnia
pâtes
rozpocznij naukę
makaron
pain
rozpocznij naukę
chleb
riz
rozpocznij naukę
ryż
lentilles
rozpocznij naukę
soczewica
eau minérale
rozpocznij naukę
woda mineralna
eau gazeuse
rozpocznij naukę
woda gazowana
boissons
rozpocznij naukę
napoje
boissons non-alcoolisées
rozpocznij naukę
napoje bezalkoholowe
cereales
rozpocznij naukę
zboża
légumes secs
rozpocznij naukę
warzywa suszone
lait et produits laitiers
rozpocznij naukę
mleko i produkty mleczne
viande et poission
rozpocznij naukę
mięso i ryby
sucre et produits sucrés
rozpocznij naukę
cukier i produkty cukrownicze
limiter la consommation
rozpocznij naukę
ograniczenie zużycia/konsumpcji
au moins une fois par mois
rozpocznij naukę
co najmniej raz w miesiącu
par jour
rozpocznij naukę
na dzień
thon
rozpocznij naukę
tuńczyk
carottes râpées (f)
rozpocznij naukę
starta marchewka (f)
terrine de volaille
rozpocznij naukę
Pasztet drobiowy
sauté de porc
rozpocznij naukę
smażone mięso wieprzowe
conmpote de pommes à la canelle
rozpocznij naukę
mus z jabłka z cynamonem
entrée
rozpocznij naukę
przystawka
céréales et dérivés
rozpocznij naukę
zboża i ich pochodne
steak haché
rozpocznij naukę
stek siekany (kotlet mielony)
quelle cuisson?
rozpocznij naukę
jak wysmażony? (stek)
bleau/ saignant/ à point/ bien cuit
rozpocznij naukę
krwisty / mało / średnio / dobrze wysmażony
semoule
rozpocznij naukę
kus kus
les épices
rozpocznij naukę
przyprawy
le sel et poivre
rozpocznij naukę
sól i pieprz
la terrine
rozpocznij naukę
podobne do pasztetu
le bouillon au poulet
rozpocznij naukę
rosół z kury
la soupe aux cornichons
rozpocznij naukę
zupa ogórkowa
la soupe aux légumes
rozpocznij naukę
zupa jarzynowa
betterave
rozpocznij naukę
burak
la soupe aigre
rozpocznij naukę
żurek
les jombes
rozpocznij naukę
z jombes

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.