Jedzenie / naczynia

 0    109 fiszek    monarty93
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Jedzenie
rozpocznij naukę
Nourriture
małe piwo
rozpocznij naukę
un demi
kozi ser
rozpocznij naukę
un chèvre
królik
rozpocznij naukę
le lapin
surówki
rozpocznij naukę
des crudités
fasolka
rozpocznij naukę
haricots (m)
jagnięcina, baranek
rozpocznij naukę
un agneau
woda niegazowana
rozpocznij naukę
l'eau plate
woda gazowana
rozpocznij naukę
eau gazeuse
bita śmietana
rozpocznij naukę
chantilly
łyżka
rozpocznij naukę
la cuillère
widelec
rozpocznij naukę
la fourchette
nóż
rozpocznij naukę
le couteau
łyżeczka
rozpocznij naukę
cuillère à café
talerz
rozpocznij naukę
l'assiette (f)
miska
rozpocznij naukę
le bol
talerz głęboki
rozpocznij naukę
une assiette creuse
filiżanka
rozpocznij naukę
une tasse
szklanka, kieliszek
rozpocznij naukę
verre,
chleb
rozpocznij naukę
un pain
ser
rozpocznij naukę
le fromage
herbata
rozpocznij naukę
le thé
masło
rozpocznij naukę
le beurre
mleko
rozpocznij naukę
le lait
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon (m)
ziemniak
rozpocznij naukę
la pomme de terre
ziemniaki w mundurkach
rozpocznij naukę
pommes de terre en robe de chambre
winogrono
rozpocznij naukę
le raisin
gruszka
rozpocznij naukę
la poire
brzoskwinia
rozpocznij naukę
la pêche
ananas
rozpocznij naukę
l'ananas (m)
arbuz
rozpocznij naukę
la pastèque
melon
rozpocznij naukę
melon
pasztet
rozpocznij naukę
un pâté
pieprz
rozpocznij naukę
le poivre
sól
rozpocznij naukę
le sel
cukier
rozpocznij naukę
le sucre
tymianek
rozpocznij naukę
thym
przyprawa korzenna
rozpocznij naukę
une épice
ugotowany
rozpocznij naukę
cuit
surowy
rozpocznij naukę
cru
tłusty
rozpocznij naukę
gras(se)
gorący
rozpocznij naukę
chaud
krwawy
rozpocznij naukę
sanglant
grzanka / tost
rozpocznij naukę
toasts / pain grillé
grzanka francuska
rozpocznij naukę
un croque - monsieur
tarta
rozpocznij naukę
une quiche
mięso
rozpocznij naukę
la viande
wołowina
rozpocznij naukę
bœuf
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
mięso drobiowe
rozpocznij naukę
viande de volaille
mięso mielone
rozpocznij naukę
viandes hachées
płatki śniadaniowe
rozpocznij naukę
des céréales
musli
rozpocznij naukę
muesli
zupa cebulowa
rozpocznij naukę
la soupe à l'oignon
kapuśniak
rozpocznij naukę
la soupe aux choux
rosół
rozpocznij naukę
le bouillon
zupa pomidorowa
rozpocznij naukę
soupe à la tomate
zupa jarzynowa
rozpocznij naukę
soupe aux légumes
zupa porowa
rozpocznij naukę
soupe aux poireaux
zupa rybna (prowansalska)
rozpocznij naukę
la bouillabaisse
burak
rozpocznij naukę
la betterave
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
seler
rozpocznij naukę
le céleri
ogórek
rozpocznij naukę
le concombre
por
rozpocznij naukę
le poireau
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
papryka
rozpocznij naukę
le poivron
szpinak
rozpocznij naukę
l'épinard (m)
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
zielony groszek
rozpocznij naukę
petits pois
karp
rozpocznij naukę
la carpe
dorsz
rozpocznij naukę
la morue
łosoś
rozpocznij naukę
saumon m.
śledź
rozpocznij naukę
hareng m.
pstrąg
rozpocznij naukę
truite f.
makrela
rozpocznij naukę
maquereau m.
wędzony
rozpocznij naukę
fumé
kawior
rozpocznij naukę
caviar m.
konserwowy
rozpocznij naukę
en boîte
mrożony
rozpocznij naukę
surgelé
owoce morza
rozpocznij naukę
fruits de mer
krab
rozpocznij naukę
crabe m.
ostryga
rozpocznij naukę
huître f.
małż
rozpocznij naukę
moule f.
langusta
rozpocznij naukę
la langouste
homar
rozpocznij naukę
le homard (m)
krewetka
rozpocznij naukę
crevette f.
filiżanka herbaty
rozpocznij naukę
une tasse de thé
kawa z mlekiem
rozpocznij naukę
café au lait
z cukrem
rozpocznij naukę
avec du sucre
gorąca czekolada
rozpocznij naukę
le chocolat chaud
rozwodnione wino
rozpocznij naukę
le vin baptisé
ptyś
rozpocznij naukę
le chou
lody
rozpocznij naukę
la glace
makaron
rozpocznij naukę
pâte f.
ryż
rozpocznij naukę
le riz
żabie udka
rozpocznij naukę
cuisses de grenouilles
kotlet
rozpocznij naukę
la côtlette
bigos
rozpocznij naukę
la choucroute
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
poulet rôti
pieczeń z
rozpocznij naukę
le rôti de
polędwica
rozpocznij naukę
le filet
szaszłyk
rozpocznij naukę
la brochette
obsmażony (stek)
rozpocznij naukę
bleu
ciężkostrawny
rozpocznij naukę
lourd(e) à digérer
pikantny
rozpocznij naukę
piquant(e)
mdły
rozpocznij naukę
fade
kwaśny
rozpocznij naukę
aigre

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.