Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
języki obce
niemiecki
Podstawowe słownictwo niemieckie
1000 najważniejszych rzeczowników po niemiecku
Niemiecki Matura, poziom rozszerzony
500 najważniejszych czasowników po niemiecku
Niemiecki Matura, poziom podstawowy
300 najważniejszych określeń po niemiecku
Podstawowa gramatyka niemiecka
Słownictwo do ZD
Niemiecki: dzień drugi
Niemiecki C1
Niemiecki medyczny
Niemiecki w biznesie
Rozmówki polsko-niemieckie
Niemiecki w 1 dzień (bezpłatny kurs)
Rekcja czasowników niemieckich
Niemiecki dla Twojego dziecka
TELC A2 - niemiecki
Niemiecki w biznesie - IT
Niemiecki w podróży
Niemiecki w biznesie - Small talk
Niemiecki w biznesie - HR
Niemiecki w biznesie - obsługa klienta
Niemiecki w biznesie - prezentacje
Mięso/ niemiecki 1
Mięso/ niemiecki 1
0
123 fiszki
Joannaszkolmowska
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
baranina
rozpocznij naukę
das Hammelfleisch
befsztyk
rozpocznij naukę
das Beefsteak
befsztyk tatarski
rozpocznij naukę
das Tatarbeefsteak
boczek
rozpocznij naukę
der Speck
boczek wędzony
rozpocznij naukę
der Räucherspeck
cielęcina
rozpocznij naukę
das Kalbfleisch
drób
rozpocznij naukę
das Geflügel
dziczyzna
rozpocznij naukę
das Wild
dziczyzna
rozpocznij naukę
das Wildfleisch
gęsi smalec
rozpocznij naukę
das Gänseschmalz
golonka
rozpocznij naukę
das Eisbein
jagnięcina
rozpocznij naukę
das Lammfleisch
kiełbasa
rozpocznij naukę
die Wurst
kurczak
rozpocznij naukę
das Hähnchen
łopatka
rozpocznij naukę
die Schulter
mięso
rozpocznij naukę
das Fleisch
mięso rosołowe
rozpocznij naukę
das Suppenfleisch
mięso z królika
rozpocznij naukę
das Kaninchenfleisch
ozór
rozpocznij naukę
die Zunge
parówka
rozpocznij naukę
das Würstchen die Bockwurst
pasztet
rozpocznij naukę
die Pastete
pasztetówka
rozpocznij naukę
die Leberwurst
polędwica
rozpocznij naukę
die Lende das Filet
filet
rozpocznij naukę
das Filet
polędwica (pieczeń)
rozpocznij naukę
der Lendenbraten
przepiórka
rozpocznij naukę
die Wachtel
rumsztyk
rozpocznij naukę
das Rumpsteak
salami
rozpocznij naukę
die Salami
salceson
rozpocznij naukę
der Presskopf
sarnina
rozpocznij naukę
das Rehfleisch
słonina
rozpocznij naukę
der Speck
smalec
rozpocznij naukę
das Schmalz
sznycel
rozpocznij naukę
das Schnitzel
szynka
rozpocznij naukę
der Schinken
szynka gotowana
rozpocznij naukę
der Kochschinken
wątroba
rozpocznij naukę
die Leber
wątrobianka
rozpocznij naukę
die Leberwurst
wieprzowina
rozpocznij naukę
das Schweinefleisch
wołowina
rozpocznij naukę
das Rindfleisch
żeberka
rozpocznij naukę
die Rippchen
kotlet mielony
rozpocznij naukę
die Boulette die Frikadelle
pierś z indyka
rozpocznij naukę
die Putenbrust
metka
rozpocznij naukę
die Mettwurst
gołąbki
rozpocznij naukę
die Kohlroulade der Krautwickler
karkówka
rozpocznij naukę
der Schweinenacken, der Schweinekamm
zrazy
rozpocznij naukę
die Fleischroulade
parówka
rozpocznij naukę
die Bockwurst
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
durchgebraten
pół wysmażony
rozpocznij naukę
halbdurch
mięso z indyka
rozpocznij naukę
das Putenfleisch
mięso drobiowe
rozpocznij naukę
das Geflügelfleisch
konina
rozpocznij naukę
das Pferdefleisch
gęś
rozpocznij naukę
die Gans
indyk
rozpocznij naukę
der Puter, die Pute
kaczka
rozpocznij naukę
die Ente
mięso mielone
rozpocznij naukę
das Hackfleisch
pieczeń
rozpocznij naukę
der Braten
dorsz
rozpocznij naukę
der Dorsch
halibut
rozpocznij naukę
der Heilbutt
karp
rozpocznij naukę
der Karpfen
makrela
rozpocznij naukę
die Makrele
pstrąg
rozpocznij naukę
die Forelle
sandacz
rozpocznij naukę
der Zander
sola
rozpocznij naukę
die Seezunge
szczupak
rozpocznij naukę
der Hecht
węgorz
rozpocznij naukę
Aal
łosoś
rozpocznij naukę
der Lachs
wędzony łosoś
rozpocznij naukę
der Räucherlachs
śledź
rozpocznij naukę
der Hering
flądra
rozpocznij naukę
die Flunder
mintaj
rozpocznij naukę
der Alaska-Seelachs
tuńczyk
rozpocznij naukę
der Thunfisch
gulasz
rozpocznij naukę
der/das Gulasch
pierogi
rozpocznij naukę
die Maultaschen
schab(surowy)
rozpocznij naukę
der Schweinsrücken
kotlet schabowy
rozpocznij naukę
das Schweinskotelett
bigos
rozpocznij naukę
das Bigos
mielonka (wędlina)
rozpocznij naukę
das Frühstücksfleisch
mielonka (puszka)
rozpocznij naukę
das Dosenfleisch
klopsik
rozpocznij naukę
kleiner Fleischklops/ Fleissklösschen
gicz cielęca
rozpocznij naukę
die Kalbhaxe
biała kiełbasa
rozpocznij naukę
die Weisswurst
udko
rozpocznij naukę
die Keule
udko z kurczaka
rozpocznij naukę
die Hähnchenkeule
krokiet
rozpocznij naukę
die Krokette
pulpecik
rozpocznij naukę
das Fleischklösschen
stek
rozpocznij naukę
das Steak
skrzydelko z kurczaka
rozpocznij naukę
der Hähnchenflügel
klopsiki duszone w sosie koperkowym
rozpocznij naukę
königsberger Klopse
szaszłyk
rozpocznij naukę
der/das Schaschlik
bitka
rozpocznij naukę
das Beefsteak
pierś kury
rozpocznij naukę
die Huhnerbrust
pasztetowa, wątrobianka, metka
rozpocznij naukę
die Streichwurst
bitki wołowe
rozpocznij naukę
die Rinderfilets
peklowany schab
rozpocznij naukę
das Kassler
zapieczony
rozpocznij naukę
überbacken
z rusztu
rozpocznij naukę
gegrillt
duszony
rozpocznij naukę
gedünstet
pieczony
rozpocznij naukę
gebraten
włoszczyzna
rozpocznij naukę
das Wurzelwerk
gołąbek
rozpocznij naukę
der Strunk
wędliny
rozpocznij naukę
die Wurstwaren
kiełbasa sucha
rozpocznij naukę
die Dauerwurst
kiełbasa myśliwska
rozpocznij naukę
die Jagdwurst
kiełbasa krakowska
rozpocznij naukę
die Krakauer
kiełbasa serdelowa
rozpocznij naukę
die Knackwurst
kiełbasa szynkowa
rozpocznij naukę
die Schinkenwurst
kiełbasa smażona
rozpocznij naukę
die Bratwurst
kiełbasa z rusztu
rozpocznij naukę
die Rostbratwurst
kaszanka
rozpocznij naukę
die Blutwurst
danie jednogarnkowe
rozpocznij naukę
Eintopf
wędzona
rozpocznij naukę
gerauchert
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
das Brathahnchen
pieczona kaczka
rozpocznij naukę
der Entenbraten
pieczeń z gęsi
rozpocznij naukę
der Gansebraten
wątróbka gęsia
rozpocznij naukę
die Ganseleber
sałatka z drobiu
rozpocznij naukę
der Geflugelsalat
mięso wędzone
rozpocznij naukę
das Rauchfleisch
mięso jelenie
rozpocznij naukę
das Hirschfleisch
kuropatwa
rozpocznij naukę
das Rebhuhn
zając
rozpocznij naukę
der Hase
bażant
rozpocznij naukę
der Fasan
pieczeń wołowa pieczeń cielęca pieczeń wołowa sarnia
rozpocznij naukę
der Rinderbraten der Kalbsbraten der Rinderbraten der Rehbraten
Stwórz fiszki
niemiecki
Zobacz podobne fiszki:
Przyprawy/Zioła. Niemiecki
Czasowniki z przyimkami
niemiecki podróże
Falsch Frënn (LU-DE)
niemiecki, czasowniki nieregularne
Opis przyjaciela po niemiecku
авававававава
kartkowka
Zeitungen
hvjk
sprawdzian juemiecki
słówka 2
allemand
german
słówka dział 1
Najpopularniejsze fiszki
konnen odmiana
rozmówki niemieckie
opis przyjaciela po niemiecku
zwierzęta po niemiecku
essen odmiana
szanowni państwo po niemiecku
niemieckie imiona
dni tygodnia po niemiecku
dialog u lekarza po niemiecku
godziny po niemiecku
części ciała niemiecki
opis dnia po niemiecku
owoce po niemiecku
Kongres Wiedeński
Nuty - klucz wiolinowy
3.2 HOME FROM HOME: PREFIXES
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Joannaszkolmowska.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Slang brytyjski
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności