Mięso/ niemiecki 1

 0    123 fiszki    Joannaszkolmowska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie
Odpowiedź

das Hammelfleisch

das Beefsteak

befsztyk tatarski
rozpocznij naukę
das Tatarbeefsteak

der Speck

boczek wędzony
rozpocznij naukę
der Räucherspeck

das Kalbfleisch

das Geflügel

das Wild

das Wildfleisch

gęsi smalec
rozpocznij naukę
das Gänseschmalz

das Eisbein

das Lammfleisch

die Wurst

das Hähnchen

die Schulter

das Fleisch

mięso rosołowe
rozpocznij naukę
das Suppenfleisch

mięso z królika
rozpocznij naukę
das Kaninchenfleisch

die Zunge

das Würstchen die Bockwurst

die Pastete

pasztetówka
rozpocznij naukę
die Leberwurst

die Lende das Filet

das Filet

polędwica (pieczeń)
rozpocznij naukę
der Lendenbraten

die Wachtel

das Rumpsteak

die Salami

der Presskopf

das Rehfleisch

der Speck

das Schmalz

das Schnitzel

der Schinken

szynka gotowana
rozpocznij naukę
der Kochschinken

die Leber

wątrobianka
rozpocznij naukę
die Leberwurst

das Schweinefleisch

das Rindfleisch

die Rippchen

kotlet mielony
rozpocznij naukę
die Boulette die Frikadelle

pierś z indyka
rozpocznij naukę
die Putenbrust

die Mettwurst

die Kohlroulade der Krautwickler

der Schweinenacken, der Schweinekamm

die Fleischroulade

die Bockwurst

dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
durchgebraten

pół wysmażony
rozpocznij naukę
halbdurch

mięso z indyka
rozpocznij naukę
das Putenfleisch

mięso drobiowe
rozpocznij naukę
das Geflügelfleisch

das Pferdefleisch

die Gans

der Puter, die Pute

die Ente

mięso mielone
rozpocznij naukę
das Hackfleisch

der Braten

der Dorsch

der Heilbutt

der Karpfen

die Makrele

die Forelle

der Zander

die Seezunge

der Hecht


der Lachs

wędzony łosoś
rozpocznij naukę
der Räucherlachs

der Hering

die Flunder

der Alaska-Seelachs

der Thunfisch

der/das Gulasch

die Maultaschen

schab(surowy)
rozpocznij naukę
der Schweinsrücken

kotlet schabowy
rozpocznij naukę
das Schweinskotelett

das Bigos

mielonka (wędlina)
rozpocznij naukę
das Frühstücksfleisch

mielonka (puszka)
rozpocznij naukę
das Dosenfleisch

kleiner Fleischklops/ Fleissklösschen

gicz cielęca
rozpocznij naukę
die Kalbhaxe

biała kiełbasa
rozpocznij naukę
die Weisswurst

die Keule

udko z kurczaka
rozpocznij naukę
die Hähnchenkeule

die Krokette

das Fleischklösschen

das Steak

skrzydelko z kurczaka
rozpocznij naukę
der Hähnchenflügel

klopsiki duszone w sosie koperkowym
rozpocznij naukę
königsberger Klopse

der/das Schaschlik

das Beefsteak

die Huhnerbrust

pasztetowa, wątrobianka, metka
rozpocznij naukę
die Streichwurst

bitki wołowe
rozpocznij naukę
die Rinderfilets

peklowany schab
rozpocznij naukę
das Kassler

überbacken

gegrillt

gedünstet

gebraten

włoszczyzna
rozpocznij naukę
das Wurzelwerk

der Strunk

die Wurstwaren

kiełbasa sucha
rozpocznij naukę
die Dauerwurst

kiełbasa myśliwska
rozpocznij naukę
die Jagdwurst

kiełbasa krakowska
rozpocznij naukę
die Krakauer

kiełbasa serdelowa
rozpocznij naukę
die Knackwurst

kiełbasa szynkowa
rozpocznij naukę
die Schinkenwurst

kiełbasa smażona
rozpocznij naukę
die Bratwurst

kiełbasa z rusztu
rozpocznij naukę
die Rostbratwurst

die Blutwurst

danie jednogarnkowe
rozpocznij naukę
Eintopf

gerauchert

pieczony kurczak
rozpocznij naukę
das Brathahnchen

pieczona kaczka
rozpocznij naukę
der Entenbraten

pieczeń z gęsi
rozpocznij naukę
der Gansebraten

wątróbka gęsia
rozpocznij naukę
die Ganseleber

sałatka z drobiu
rozpocznij naukę
der Geflugelsalat

mięso wędzone
rozpocznij naukę
das Rauchfleisch

mięso jelenie
rozpocznij naukę
das Hirschfleisch

das Rebhuhn

der Hase

der Fasan

pieczeń wołowa pieczeń cielęca pieczeń wołowa sarnia
rozpocznij naukę
der Rinderbraten der Kalbsbraten der Rinderbraten der Rehbraten


Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.