Mięso/ niemiecki 1

 0    123 fiszki    Joannaszkolmowska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
baranina
rozpocznij naukę
das Hammelfleisch
befsztyk
rozpocznij naukę
das Beefsteak
befsztyk tatarski
rozpocznij naukę
das Tatarbeefsteak
boczek
rozpocznij naukę
der Speck
boczek wędzony
rozpocznij naukę
der Räucherspeck
cielęcina
rozpocznij naukę
das Kalbfleisch
drób
rozpocznij naukę
das Geflügel
dziczyzna
rozpocznij naukę
das Wild
dziczyzna
rozpocznij naukę
das Wildfleisch
gęsi smalec
rozpocznij naukę
das Gänseschmalz
golonka
rozpocznij naukę
das Eisbein
jagnięcina
rozpocznij naukę
das Lammfleisch
kiełbasa
rozpocznij naukę
die Wurst
kurczak
rozpocznij naukę
das Hähnchen
łopatka
rozpocznij naukę
die Schulter
mięso
rozpocznij naukę
das Fleisch
mięso rosołowe
rozpocznij naukę
das Suppenfleisch
mięso z królika
rozpocznij naukę
das Kaninchenfleisch
ozór
rozpocznij naukę
die Zunge
parówka
rozpocznij naukę
das Würstchen die Bockwurst
pasztet
rozpocznij naukę
die Pastete
pasztetówka
rozpocznij naukę
die Leberwurst
polędwica
rozpocznij naukę
die Lende das Filet
filet
rozpocznij naukę
das Filet
polędwica (pieczeń)
rozpocznij naukę
der Lendenbraten
przepiórka
rozpocznij naukę
die Wachtel
rumsztyk
rozpocznij naukę
das Rumpsteak
salami
rozpocznij naukę
die Salami
salceson
rozpocznij naukę
der Presskopf
sarnina
rozpocznij naukę
das Rehfleisch
słonina
rozpocznij naukę
der Speck
smalec
rozpocznij naukę
das Schmalz
sznycel
rozpocznij naukę
das Schnitzel
szynka
rozpocznij naukę
der Schinken
szynka gotowana
rozpocznij naukę
der Kochschinken
wątroba
rozpocznij naukę
die Leber
wątrobianka
rozpocznij naukę
die Leberwurst
wieprzowina
rozpocznij naukę
das Schweinefleisch
wołowina
rozpocznij naukę
das Rindfleisch
żeberka
rozpocznij naukę
die Rippchen
kotlet mielony
rozpocznij naukę
die Boulette die Frikadelle
pierś z indyka
rozpocznij naukę
die Putenbrust
metka
rozpocznij naukę
die Mettwurst
gołąbki
rozpocznij naukę
die Kohlroulade der Krautwickler
karkówka
rozpocznij naukę
der Schweinenacken, der Schweinekamm
zrazy
rozpocznij naukę
die Fleischroulade
parówka
rozpocznij naukę
die Bockwurst
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
durchgebraten
pół wysmażony
rozpocznij naukę
halbdurch
mięso z indyka
rozpocznij naukę
das Putenfleisch
mięso drobiowe
rozpocznij naukę
das Geflügelfleisch
konina
rozpocznij naukę
das Pferdefleisch
gęś
rozpocznij naukę
die Gans
indyk
rozpocznij naukę
der Puter, die Pute
kaczka
rozpocznij naukę
die Ente
mięso mielone
rozpocznij naukę
das Hackfleisch
pieczeń
rozpocznij naukę
der Braten
dorsz
rozpocznij naukę
der Dorsch
halibut
rozpocznij naukę
der Heilbutt
karp
rozpocznij naukę
der Karpfen
makrela
rozpocznij naukę
die Makrele
pstrąg
rozpocznij naukę
die Forelle
sandacz
rozpocznij naukę
der Zander
sola
rozpocznij naukę
die Seezunge
szczupak
rozpocznij naukę
der Hecht
węgorz
rozpocznij naukę
Aal
łosoś
rozpocznij naukę
der Lachs
wędzony łosoś
rozpocznij naukę
der Räucherlachs
śledź
rozpocznij naukę
der Hering
flądra
rozpocznij naukę
die Flunder
mintaj
rozpocznij naukę
der Alaska-Seelachs
tuńczyk
rozpocznij naukę
der Thunfisch
gulasz
rozpocznij naukę
der/das Gulasch
pierogi
rozpocznij naukę
die Maultaschen
schab(surowy)
rozpocznij naukę
der Schweinsrücken
kotlet schabowy
rozpocznij naukę
das Schweinskotelett
bigos
rozpocznij naukę
das Bigos
mielonka (wędlina)
rozpocznij naukę
das Frühstücksfleisch
mielonka (puszka)
rozpocznij naukę
das Dosenfleisch
klopsik
rozpocznij naukę
kleiner Fleischklops/ Fleissklösschen
gicz cielęca
rozpocznij naukę
die Kalbhaxe
biała kiełbasa
rozpocznij naukę
die Weisswurst
udko
rozpocznij naukę
die Keule
udko z kurczaka
rozpocznij naukę
die Hähnchenkeule
krokiet
rozpocznij naukę
die Krokette
pulpecik
rozpocznij naukę
das Fleischklösschen
stek
rozpocznij naukę
das Steak
skrzydelko z kurczaka
rozpocznij naukę
der Hähnchenflügel
klopsiki duszone w sosie koperkowym
rozpocznij naukę
königsberger Klopse
szaszłyk
rozpocznij naukę
der/das Schaschlik
bitka
rozpocznij naukę
das Beefsteak
pierś kury
rozpocznij naukę
die Huhnerbrust
pasztetowa, wątrobianka, metka
rozpocznij naukę
die Streichwurst
bitki wołowe
rozpocznij naukę
die Rinderfilets
peklowany schab
rozpocznij naukę
das Kassler
zapieczony
rozpocznij naukę
überbacken
z rusztu
rozpocznij naukę
gegrillt
duszony
rozpocznij naukę
gedünstet
pieczony
rozpocznij naukę
gebraten
włoszczyzna
rozpocznij naukę
das Wurzelwerk
gołąbek
rozpocznij naukę
der Strunk
wędliny
rozpocznij naukę
die Wurstwaren
kiełbasa sucha
rozpocznij naukę
die Dauerwurst
kiełbasa myśliwska
rozpocznij naukę
die Jagdwurst
kiełbasa krakowska
rozpocznij naukę
die Krakauer
kiełbasa serdelowa
rozpocznij naukę
die Knackwurst
kiełbasa szynkowa
rozpocznij naukę
die Schinkenwurst
kiełbasa smażona
rozpocznij naukę
die Bratwurst
kiełbasa z rusztu
rozpocznij naukę
die Rostbratwurst
kaszanka
rozpocznij naukę
die Blutwurst
danie jednogarnkowe
rozpocznij naukę
Eintopf
wędzona
rozpocznij naukę
gerauchert
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
das Brathahnchen
pieczona kaczka
rozpocznij naukę
der Entenbraten
pieczeń z gęsi
rozpocznij naukę
der Gansebraten
wątróbka gęsia
rozpocznij naukę
die Ganseleber
sałatka z drobiu
rozpocznij naukę
der Geflugelsalat
mięso wędzone
rozpocznij naukę
das Rauchfleisch
mięso jelenie
rozpocznij naukę
das Hirschfleisch
kuropatwa
rozpocznij naukę
das Rebhuhn
zając
rozpocznij naukę
der Hase
bażant
rozpocznij naukę
der Fasan
pieczeń wołowa pieczeń cielęca pieczeń wołowa sarnia
rozpocznij naukę
der Rinderbraten der Kalbsbraten der Rinderbraten der Rehbraten

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.