JEDZENIE: nabiał i pieczywo

 0    38 fiszek    jedrzejjozwiak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nabiał
rozpocznij naukę
les produits laitiers / le laitage
mleko
rozpocznij naukę
le lait
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
le lait écrémé
mleko pełnotłuste
rozpocznij naukę
le lait entier
mleko zsiadłe
rozpocznij naukę
le lait caillé
kefir
rozpocznij naukę
le kéfir
maślanka
rozpocznij naukę
le babeurre
śmietana
rozpocznij naukę
la crème
jogurt naturalny
rozpocznij naukę
le yaourt nature
jogurt owocowy
rozpocznij naukę
le yaourt aux fruits
ser żółty
rozpocznij naukę
le fromage à pâte sèche
serek biały
rozpocznij naukę
le fromage blanc
ser topiony
rozpocznij naukę
le fromage à pâte fondue
ser pleśniowy
rozpocznij naukę
le fromage bleu
jajko
rozpocznij naukę
l'œuf (m)
żółtko
rozpocznij naukę
le jaune d’œuf
białko
rozpocznij naukę
le blanc d’œuf
masło
rozpocznij naukę
le beurre
margaryna
rozpocznij naukę
la margarine
pieczywo
rozpocznij naukę
le pain
chleb pszenny
rozpocznij naukę
le pain au froment
chleb razowy
rozpocznij naukę
le pain noir
chleb żytni
rozpocznij naukę
le pain de seigle
chleb z makiem
rozpocznij naukę
le pain au pavot
pieczywo tostowe
rozpocznij naukę
le pain de mie
pieczywo chrupkie
rozpocznij naukę
le pain croquant suédois
bagietka
rozpocznij naukę
la baguette
maca
rozpocznij naukę
le pain azyme
grzanka
rozpocznij naukę
le toast
sucharek
rozpocznij naukę
la biscotte
bułka
rozpocznij naukę
la miche
precel
rozpocznij naukę
le bretzel
rogalik
rozpocznij naukę
le croissant
drożdżówka
rozpocznij naukę
la brioche
mąka
rozpocznij naukę
la farine
drożdże
rozpocznij naukę
la levure
piekarz
rozpocznij naukę
le boulanger
piekarnia
rozpocznij naukę
la boulangerie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.