Jedzenie

 0    187 fiszek    martacypek
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mandarina
rozpocznij naukę
mandarynka
fresa
rozpocznij naukę
truskawka
arándano
rozpocznij naukę
borówka
uvas
rozpocznij naukę
winogrona
grosella negra
rozpocznij naukę
czarna porzeczka
leche cortada
rozpocznij naukę
zsiadłe mleko
queso procesado
rozpocznij naukę
ser topiony
pan de centeno
rozpocznij naukę
chleb żytni
bollo
rozpocznij naukę
bułka
vodka
rozpocznij naukę
wódka
especia
rozpocznij naukę
przyprawa
condimento
rozpocznij naukę
przyprawa
la nuez
rozpocznij naukę
orzech
la nuez moscada
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
pimienta
rozpocznij naukę
pieprz
el trigo sarraceno
rozpocznij naukę
kasza gryczana
la espelta
rozpocznij naukę
orkisz
bolsa para hornear
rozpocznij naukę
worek do pieczenia
sopa de bolsa
rozpocznij naukę
zupa z tytki
almidón
rozpocznij naukę
mąka ziemniaczana
hornear
rozpocznij naukę
piec w piecu
freir
rozpocznij naukę
smażyć
pan rallado
rozpocznij naukę
bułka tarta
la parilla
rozpocznij naukę
grill
a la parilla
rozpocznij naukę
z grilla
yema
rozpocznij naukę
żółtko
el huevo frito
rozpocznij naukę
jajko sadzone
huevo pasado por agua
rozpocznij naukę
jajko na miękko
oronja falsa
rozpocznij naukę
muchomor sromotnikowy
kiwi
rozpocznij naukę
kiwi
ciruela
rozpocznij naukę
śliwka
fresa del bosque
rozpocznij naukę
poziomka
frambuesa
rozpocznij naukę
malina
coco
rozpocznij naukę
kokos
kéfir
rozpocznij naukę
kefir
la mantequilla
rozpocznij naukę
masło
pan integral
rozpocznij naukę
chleb razowy
agua mineral
rozpocznij naukę
woda mineralna
agua saborizada
rozpocznij naukę
woda smakowa
cava
rozpocznij naukę
wino musujące
albahaca
rozpocznij naukę
bazylia
cacahuetes
rozpocznij naukę
orzeszki ziemne
la hoja de laurel
rozpocznij naukę
liść laurowy
cilantro
rozpocznij naukę
kolendra
papilla de sémola
rozpocznij naukę
kasza manna
cebada
rozpocznij naukę
jęczmień
la azúcar pulverizada
rozpocznij naukę
cukier puder
asar
rozpocznij naukę
piec
saltear
rozpocznij naukę
podpiekać
rebozar
rozpocznij naukę
obtaczać w mące i jajku
chuleta empanada
rozpocznij naukę
kotlet panierowany
asadro
rozpocznij naukę
ruszt
pollo al asador
rozpocznij naukę
kurczak z rusztu
clara
rozpocznij naukę
białko
huevos revueltos
rozpocznij naukę
jajecznica
sandía
rozpocznij naukę
arbuz
plátano
rozpocznij naukę
banan
grosella espinosa
rozpocznij naukę
agrest
higo
rozpocznij naukę
figa
queso quark
rozpocznij naukę
ser twaróg
requesón
rozpocznij naukę
ricotta
manteca con torreznos
rozpocznij naukę
smalec ze skwarkami
chapata
rozpocznij naukę
ciabatta
ginebra
rozpocznij naukę
gin
champán
rozpocznij naukę
szampan
romero
rozpocznij naukę
rozmaryn
pera
rozpocznij naukę
gruszka
sal
rozpocznij naukę
sól
trigo
rozpocznij naukę
pszenica
centeno
rozpocznij naukę
żyto
avena
rozpocznij naukę
owies
harina
rozpocznij naukę
mąka
cocer
rozpocznij naukę
gotować
guisar
rozpocznij naukę
dusić
empanar
rozpocznij naukę
obtaczać w mące, jajku, bułce tartej
la carne picada
rozpocznij naukę
mięso mielone
horno
rozpocznij naukę
piekarnik
pescado al horno
rozpocznij naukę
ryba z pieca
batir (los huevos)
rozpocznij naukę
ubić jajka
huevo duro
rozpocznij naukę
jajko na twardo
bogavante
rozpocznij naukę
homar
atún
rozpocznij naukę
tuńczyk
caballa
rozpocznij naukę
makrela
calamar
rozpocznij naukę
kalmar
caracol
rozpocznij naukę
ślimak
la carpa
rozpocznij naukę
karp
dorada
rozpocznij naukę
dorada
gambas
rozpocznij naukę
krewetki
langosta
rozpocznij naukę
langusta
lucio
rozpocznij naukę
szczupak
el mejillón
rozpocznij naukę
małż
la merluza
rozpocznij naukę
morszczuk
bacalao
rozpocznij naukę
dorsz
ostra
rozpocznij naukę
ostryga
sardina
rozpocznij naukę
sardynka
tiburón
rozpocznij naukę
rekin
trucha
rozpocznij naukę
pstrąg
lucioperca
rozpocznij naukę
sandacz
pulpo
rozpocznij naukę
ośmiornica
atún al natural (en su jugo)/en aceite
rozpocznij naukę
tuńczyk w sosie własnym/w oleju
arenque
rozpocznij naukę
śledź
atún en salsa de tomate
rozpocznij naukę
tuńczyk w sosie pomidorowym
mariscos
rozpocznij naukę
owoce morza
salmón
rozpocznij naukę
łosoś
el cangrejo
rozpocznij naukę
rak
merluza rebozada
rozpocznij naukę
morszczuk panierowany
el caviar
rozpocznij naukę
kawior
el ajo
rozpocznij naukę
czosnek
las coles de bruselas
rozpocznij naukę
brukselki
zanahoria
rozpocznij naukę
marchewka
pomelo
rozpocznij naukę
grejpfrut
alitas de pollo
rozpocznij naukę
skrzydełka z kurczaka
callos
rozpocznij naukę
flaki
el caldo
rozpocznij naukę
rosół
caldo en cubo
rozpocznij naukę
kostka rosołowa
costillas
rozpocznij naukę
żeberka
codillo
rozpocznij naukę
golonka
embutido
rozpocznij naukę
wędlina
escalope de ternera
rozpocznij naukę
sznycel cielęcy
filete
rozpocznij naukę
filet
filete de pollo
rozpocznij naukę
filet z kurczaka
jamón ahumado
rozpocznij naukę
szynka wędzona
kebab
rozpocznij naukę
kebab
solomillo
rozpocznij naukę
polędwica
molleja
rozpocznij naukę
żołądek drobiowy
muslos de pollo
rozpocznij naukę
udka z kurczaka
paletilla
rozpocznij naukę
łopatka
carne ovina/de carnero
rozpocznij naukę
baranina
carne de cordero
rozpocznij naukę
jagnięcina
carne vacuna/de vaca
rozpocznij naukę
wołowina
carne porcina/de cerdo
rozpocznij naukę
wieprzowina
ganso
rozpocznij naukę
gęś
pavo
rozpocznij naukę
indyk
pato
rozpocznij naukę
kaczka
asado de carne de vaca
rozpocznij naukę
pieczeń wołowa
guisado
rozpocznij naukę
gulasz
salsa
rozpocznij naukę
sos
setas
rozpocznij naukę
grzyby
cebollino
rozpocznij naukę
szczypiorek
la col china
rozpocznij naukę
kapusta chińska
puerro
rozpocznij naukę
por
piña
rozpocznij naukę
ananas
champiñones
rozpocznij naukę
pieczarki
el rebozuelo
rozpocznij naukę
kurka
el boleto
rozpocznij naukę
borowik
el nabo
rozpocznij naukę
rzepa
guisante
rozpocznij naukę
zielony groszek
calabacín
rozpocznij naukę
cukinia
alcachofa
rozpocznij naukę
karczoch
repollo
rozpocznij naukę
kapusta zielona
brócoli
rozpocznij naukę
brokuł
el colinabo
rozpocznij naukę
kalarepa
maíz
rozpocznij naukę
kukurydza
pepino
rozpocznij naukę
ogórek
eneldo
rozpocznij naukę
koper
rábano
rozpocznij naukę
rzodkiewka
rábano picante
rozpocznij naukę
chrzan
berenjena
rozpocznij naukę
bakłażan
lechuga
rozpocznij naukę
sałata
remolacha
rozpocznij naukę
burak
apio
rozpocznij naukę
seler
acedera
rozpocznij naukę
szczaw
espárragos
rozpocznij naukę
szparagi
coliflor
rozpocznij naukę
kalafior
espinacas
rozpocznij naukę
szpinak
calabaza
rozpocznij naukę
dynia
perejil
rozpocznij naukę
pietruszka
cebolla
rozpocznij naukę
cebula
cebolleta
rozpocznij naukę
zielona cebulka
pimiento
rozpocznij naukę
papryka
cereza
rozpocznij naukę
czereśnia
melocotón
rozpocznij naukę
brzoskwinia
relleno
rozpocznij naukę
farsz
enebro
rozpocznij naukę
jałowiec
ahumar
rozpocznij naukę
wędzić
adobar
rozpocznij naukę
marynować
condimentar
rozpocznij naukę
przyprawiać
aderezar
rozpocznij naukę
doprawiać
adobar
rozpocznij naukę
przyprawiać do mięsa
aliñar
rozpocznij naukę
przyprawiać sałatę
masa de patates
rozpocznij naukę
masa ziemniaczana
macarrones
rozpocznij naukę
makaron rurki
fideo
rozpocznij naukę
makaron rosołowy
amapola
rozpocznij naukę
mak
levadura
rozpocznij naukę
drożdże
pastel de levadura
rozpocznij naukę
ciasto drożdżowe
pastel brisa
rozpocznij naukę
ciasto kruche

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.