Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
języki obce
angielski
Podstawowe słownictwo angielskie
Słownictwo do egzaminu FCE
1000 najpopularniejszych angielskich słów
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
500 najważniejszych czasowników po angielsku
Angielski Matura, poziom podstawowy
Kolokacje z Czasownikami
Phrasal Verbs
Small Talk (Business English)
Słownictwo do C1 Advanced (CAE)
300 najważniejszych określeń po angielsku
Czasowniki Nieregularne / Irregular Verbs
Business English
Office Survival English
Angielski Matura, poziom rozszerzony
Prosta Gramatyka Angielska
Angielski w podróży
Angielski: dzień drugi
Angielski medyczny
Angielski dla Twojego dziecka
Banking & Finance (Business English)
Presentations (Business English)
Business English
Egzamin TOLES
Marketing (Business English)
75 PREPARING FOOD, ingredients
75 PREPARING FOOD, ingredients
0
116 fiszek
DigitalSmile
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
pieczenie
rozpocznij naukę
baking
ciasto
na naleśniki itp.
rozpocznij naukę
batter
wrzątek
rozpocznij naukę
boiling water
konsystencja
rozpocznij naukę
consistency
książka kucharska
rozpocznij naukę
cookbook / cookery book / recipe book
przepis
rozpocznij naukę
recipe
gotowanie
rozpocznij naukę
cooking
łyżeczka deserowa
rozpocznij naukę
dessert spoon
potrawa
rozpocznij naukę
dish
ciasto
surowe drożdżowe
rozpocznij naukę
dough
farsz
rozpocznij naukę
filling
mieszanka, masa
rozpocznij naukę
mixture
ciasto
masa
rozpocznij naukę
pastry
surowy
rozpocznij naukę
raw
łyżka stołowa
rozpocznij naukę
tablespoon / tbsp
łyżeczka
rozpocznij naukę
teaspoon / tsp
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking powder
soda
rozpocznij naukę
baking soda
suszone owoce
rozpocznij naukę
dried fruit
aromat
rozpocznij naukę
essence
esencja waniliowa
rozpocznij naukę
vanilla essence
obkład (kanapki), nadzienie (ciasta)
rozpocznij naukę
filling
mąka bez dodatków
rozpocznij naukę
plain flour (br.) / all-purpose flour (am.)
mąka z dodatkiem proszku do pieczenia
rozpocznij naukę
self-raising flour (br.) / self-rising flour (am.)
biała mąka
rozpocznij naukę
white flour
mąka pełnoziarnista
rozpocznij naukę
whole-meal flour (br.) / whole wheat flour (am.)
zioła
rozpocznij naukę
herbs
keczup
rozpocznij naukę
ketchup
majeranek
rozpocznij naukę
marjoram
majonez
rozpocznij naukę
mayonnaise
musztarda
rozpocznij naukę
mustard
olej
rozpocznij naukę
oil
pieprz
rozpocznij naukę
pepper
konserwant
rozpocznij naukę
preservative
sól
rozpocznij naukę
salt
sos
rozpocznij naukę
sauce
przyprawy
rozpocznij naukę
seasoning / spices
farsz, nadzienie
rozpocznij naukę
stuffing
cukier
rozpocznij naukę
sugar
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
drożdże
rozpocznij naukę
yeast
dodać
rozpocznij naukę
to add
piec
ciasto
rozpocznij naukę
to bake
piec na grillu
rozpocznij naukę
to barbecue
ubijać
rozpocznij naukę
to beat
blanszować, obgotować
rozpocznij naukę
to blanch
wrzeć
rozpocznij naukę
to boil
wygotować się
rozpocznij naukę
to boil dry
zagotować
rozpocznij naukę
to boil up
zaparzyć
rozpocznij naukę
to brew
przyrumienić się
rozpocznij naukę
to brown
przypalić (się)
rozpocznij naukę
to burn
siekać
rozpocznij naukę
to chop
gotować
rozpocznij naukę
to cook
wydrążyć
rozpocznij naukę
to core
ubić na krem
rozpocznij naukę
to cream
pokroić coś na ćwiartki/paseczki/kawałki
rozpocznij naukę
to cut something in(to) quarters/strips/pieces
pokroić w kostkę
rozpocznij naukę
to dice
przyprawić, doprawić
rozpocznij naukę
to flavour (br.) / to flavor (am.)
smażyć
rozpocznij naukę
to fry
smażyć na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
to deep-fry
smażyć na oleju/maśle
rozpocznij naukę
to fry in oil/butter
przybrać
potrawę
rozpocznij naukę
to garnish
zepsuć się
o żywności
rozpocznij naukę
to go bad / to go off
zwietrzeć
rozpocznij naukę
to go stale
ścierać
na tarce
rozpocznij naukę
to grate
natłuścić
rozpocznij naukę
to grease
nasmarować blachę tłuszczem
rozpocznij naukę
to grease a tin
piec na rożnie
rozpocznij naukę
to grill (br.) / to broil (am.)
podgrzewać
rozpocznij naukę
to heat
lukrować
rozpocznij naukę
to ice (br.) / to frost (am.)
zagniatać
rozpocznij naukę
to knead
zagniatać ciasto
rozpocznij naukę
to knead dough
robić
rozpocznij naukę
to make
zrobić herbatę
rozpocznij naukę
to make tea
rozgniatać
rozpocznij naukę
to mash
topić (się)
rozpocznij naukę
to melt
mielić
mięso
rozpocznij naukę
to mince
mieszać, miksować
rozpocznij naukę
to mix
rozgotować
rozpocznij naukę
to overcook
obrać
rozpocznij naukę
to peel
marynować
rozpocznij naukę
to pickle
nalewać
rozpocznij naukę
to pour
podgrzać piekarnik
rozpocznij naukę
to preheat the oven
przygotowywać
rozpocznij naukę
to prepare
włożyć coś do piekarnika
rozpocznij naukę
to put something in the oven
nastawić czajnik
rozpocznij naukę
to put the kettle on
odgrzać
rozpocznij naukę
to reheat
rosnąć
o cieście
rozpocznij naukę
to rise
piec
mięso
rozpocznij naukę
to roast
solić
rozpocznij naukę
to salt
przyprawiać
rozpocznij naukę
to season
doprawiać do smaku
rozpocznij naukę
to season to taste
tężeć
o galaretce
rozpocznij naukę
to set
wstrząsnąć
rozpocznij naukę
to shake
przesiewać
rozpocznij naukę
to sieve / to sift
dusić na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
kroić w plasterki
rozpocznij naukę
to slice
odkroić
rozpocznij naukę
to slice off
wędzić
rozpocznij naukę
to smoke
moczyć, nasączać
rozpocznij naukę
to soak
zmięknąć
rozpocznij naukę
to soften
smarować coś (czymś)
rozpocznij naukę
to spread something (on something)
wyciskać (sok)
rozpocznij naukę
to squeeze (out)
dusić (się)
rozpocznij naukę
to stew
mieszać coś (z czymś)
rozpocznij naukę
to stir something (into something)
faszerować
rozpocznij naukę
to stuff
słodzić
rozpocznij naukę
to sweeten
próbować
rozpocznij naukę
to taste / to try
zagęścić
rozpocznij naukę
to thicken
zagęścić sos mąką
rozpocznij naukę
to thicken the sauce with some flour
skwaśnieć
rozpocznij naukę
to turn sour / to sour
nie dogotować
rozpocznij naukę
to undercook
podgrzewać
rozpocznij naukę
to warm up
ubijać
rozpocznij naukę
to whip
ubijać na pianę
rozpocznij naukę
to whisk
Stwórz fiszki
angielski
Zobacz podobne fiszki:
10 PLANTS AND FORESTRY - flowers, trees, other plants, parts of plants, forestry
76 IN THE KITCHEN - furniture, equipment, washing the dishes
03 QUALITY & CONDITION - quality & standards, high, average, low quality
breed crime
"civil society" słownik
Liczby po angielsku
Мой урок
28 FRIENDSHIP, LOVE & SEX
05 SOUNDS - description of sounds, sounds animal make, sounds people make, other sounds
/english economy vocabulary.
common collocations
Imiona angielskie męskie
Liczebniki po angielsku
Аптека
Мой урок
Najpopularniejsze fiszki
zakupy i usługi angielski
matura ustna angielski zwroty
miesiące po angielsku
podstawowe zwroty po angielsku
slang angielski
angielski biznesowy zwroty
napastnik w futbolu
1000 słów angielski
przymiotniki po angielsku
szlifuj swój angielski
w załączeniu przesyłam po angielsku
matura ustna angielski opis obrazka
wady człowieka po angielsku
WZORY Z MATEMATYKI
Wartosci funkcji trygonometrycznych
Basic Russian - fruits and berries
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest DigitalSmile.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski dla Twojego dziecka
wypróbuj za darmo
1000 najpopularniejszych angielskich słów
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności