Jedzenie-cz.1

 0    95 fiszek    szfranowa
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
świeży
rozpocznij naukę
fresh
zamrożony
rozpocznij naukę
frozen
niskotłuszczowy
rozpocznij naukę
low-fat
pikantne
rozpocznij naukę
spicy
jedzenie na wynos
rozpocznij naukę
Takeaway
konserwowany, w puszce
rozpocznij naukę
tinned, canned
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
krab
rozpocznij naukę
crab
krewetki
rozpocznij naukę
prowns
małże
rozpocznij naukę
mussels
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
kałamarnica
rozpocznij naukę
squid
tuńczyk
rozpocznij naukę
tuna
wołowina
rozpocznij naukę
beef
kurczak
rozpocznij naukę
chicken
kaczka
rozpocznij naukę
duck
owca
rozpocznij naukę
sheep
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
bakłażan
rozpocznij naukę
eggplant, aubergine
burak
rozpocznij naukę
beetroot
kapusta
rozpocznij naukę
cabbage
wiśnia
rozpocznij naukę
cherry
cukinia
rozpocznij naukę
zucchini, courgette
kalafior
rozpocznij naukę
cauliflower
winogrono
rozpocznij naukę
grape
fasola jaś
rozpocznij naukę
beans
cytryna
rozpocznij naukę
lemon
mango
rozpocznij naukę
mango
melon
rozpocznij naukę
melon
brzoskwinia
rozpocznij naukę
peach
gruszka
rozpocznij naukę
pear
maliny
rozpocznij naukę
raspberries
czerwona papryka
rozpocznij naukę
red pepper
gotowane jajka
rozpocznij naukę
boiled eggs
smażone warzywa
rozpocznij naukę
fried vegetables
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
roast chicken
grilowany łosoś
rozpocznij naukę
grilled salmon
warzywa gotowane na parze
rozpocznij naukę
steamed vegetables
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates, carbs
białko
rozpocznij naukę
protein
por
rozpocznij naukę
leek
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
marchew
rozpocznij naukę
carrots
pomidor
rozpocznij naukę
tomato
kukurydza
rozpocznij naukę
corn
cebula
rozpocznij naukę
onion
ryż
rozpocznij naukę
rice
kasza gryczana
rozpocznij naukę
buckwheat
kasza jaglana
rozpocznij naukę
millet
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
makaron
rozpocznij naukę
pasta
rzodkiew
rozpocznij naukę
radish
szalotka
rozpocznij naukę
shallot
rzepa
rozpocznij naukę
turnip
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
seler
rozpocznij naukę
celery
sarnina
rozpocznij naukę
Venison
wątroba
rozpocznij naukę
liver
nerka
rozpocznij naukę
kidney
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
śledź
rozpocznij naukę
herring
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
homar
rozpocznij naukę
lobster
rak
rozpocznij naukę
cancer
pietruszka
rozpocznij naukę
parsley
rozmaryn
rozpocznij naukę
rosemary
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
szałwia
rozpocznij naukę
sage
oregano
rozpocznij naukę
oregano
estragon
rozpocznij naukę
tarragon
imbir
rozpocznij naukę
ginger
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
nutmeg
zioła prowansalskie
rozpocznij naukę
Herbes de Provence
smak
rozpocznij naukę
taste, flavour
łyżka
rozpocznij naukę
spoon
niedojrzały
rozpocznij naukę
immature
gulasz z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken stew
kiełbasa
rozpocznij naukę
sausage
filet z dorsza
rozpocznij naukę
fillet of cod
grzyby
rozpocznij naukę
mushrooms
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
brązowy cukier
rozpocznij naukę
brown sugar
morszczuk
rozpocznij naukę
hake
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
agrest
rozpocznij naukę
gooseberry
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
niemiły
rozpocznij naukę
unpleasant
łagodny
rozpocznij naukę
mild
mdły, bez smaku
rozpocznij naukę
bland, tasteless
słodkie
rozpocznij naukę
sugary
nieco
rozpocznij naukę
slightly
tłusty (o jedzeniu)
rozpocznij naukę
greasy (about food)
rozgotowany
rozpocznij naukę
overcooked
przegotowany
rozpocznij naukę
overdone

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.