żywienie rozszerzenie

 0    108 fiszek    ewawalczak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
fasola
rozpocznij naukę
beans
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
ogórek
rozpocznij naukę
cucumber
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
oliwka
rozpocznij naukę
olive
papryka
rozpocznij naukę
pepper
dynia
rozpocznij naukę
pumpkin
rzodkiewka
rozpocznij naukę
radish
malina
rozpocznij naukę
raspberry
soja
rozpocznij naukę
soy beans
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
arbuz
rozpocznij naukę
watermelon
boczek
rozpocznij naukę
bacon
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
cod
flądra
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
sola
rozpocznij naukę
sole
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
indyk
rozpocznij naukę
turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
guma do żucia
rozpocznij naukę
chewing gum
śmietana
rozpocznij naukę
cream
nabiał
rozpocznij naukę
dairy products
grzyb, pieczarka
rozpocznij naukę
mushroom
orzech
rozpocznij naukę
nut
oliwa
rozpocznij naukę
olive oil
parmezan
rozpocznij naukę
Parmesan cheese
ryż
rozpocznij naukę
rice
bułka
rozpocznij naukę
roll
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
wodorosty
rozpocznij naukę
seaweed
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
olej roślinny
rozpocznij naukę
vegetable oil
klopsiki
rozpocznij naukę
Meatballs
makaron
rozpocznij naukę
pasta
ciasto kruche
rozpocznij naukę
pastry
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
pork ribs
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
roast chicken
pasztecik z parówką
rozpocznij naukę
sausage roll
zrównoważona dieta
rozpocznij naukę
balanced diet
intensywna dieta odchudzająca
rozpocznij naukę
crash diet
ograniczyć (tłuste produkty)
rozpocznij naukę
cut down on (fatty foods)
dodać
rozpocznij naukę
add
piec(chleb lub ciasto)
rozpocznij naukę
bake
ubijać
rozpocznij naukę
beat
gotować
rozpocznij naukę
boil
siekać
rozpocznij naukę
chop(up)
gotować, smażyć
rozpocznij naukę
cook
kroić
rozpocznij naukę
cut
odcedzać
rozpocznij naukę
drain
smażyć
rozpocznij naukę
fry
zetrzeć na tarce
rozpocznij naukę
Grate
składnik
rozpocznij naukę
ingredient
zmielić
rozpocznij naukę
mince
mieszać
rozpocznij naukę
mix
obrać
rozpocznij naukę
Peel
przepis
rozpocznij naukę
recipe
piec(mięso lub warzywa)
rozpocznij naukę
roast
podawać
rozpocznij naukę
serve
kroić na plasterki
rozpocznij naukę
slice
dusić
rozpocznij naukę
stew
mieszać(jedną substancję)
rozpocznij naukę
stir
pasek
rozpocznij naukę
strip
ubijać(np. śmietanę)
rozpocznij naukę
whip
miska
rozpocznij naukę
bowl
naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
casserole (dish)
naczynia
rozpocznij naukę
crockery
sztućce
rozpocznij naukę
cutlery
przykrywka
rozpocznij naukę
lid
kubek
rozpocznij naukę
mug
serwetka
rozpocznij naukę
napkin
podkładka pod talerz
rozpocznij naukę
place mat
(nagrzany) piekarnik
rozpocznij naukę
(Preheated) oven
rondel, garnek
rozpocznij naukę
saucepan
puszka
rozpocznij naukę
can, tin
pojemnik
rozpocznij naukę
container
słoik
rozpocznij naukę
jar
bochenek
rozpocznij naukę
loaf
paczka
rozpocznij naukę
packet
łyżka stołowa
rozpocznij naukę
tablespoon
plastikowe pudełko z przykrywką
rozpocznij naukę
tub
tubka
rozpocznij naukę
tube
wybór z karty
rozpocznij naukę
à la carte
szef kuchni, wykwalifikowany kucharz
rozpocznij naukę
chef
zimny bufet
rozpocznij naukę
cold buffet
deser
rozpocznij naukę
dessert
danie główne
rozpocznij naukę
main course
w karcie
rozpocznij naukę
on the menu
zamówienie
rozpocznij naukę
order
gotowy zestaw
rozpocznij naukę
set menu
dodatek do dania głównego
rozpocznij naukę
side dish/order
przekąska
rozpocznij naukę
snack
przystawka
rozpocznij naukę
appetiser/starter
napiwek
rozpocznij naukę
tip/gratuity
karta win
rozpocznij naukę
wine list

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.