HACCP, processing handing, carbohydrates

 0    64 fiszki    sunray
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
UNPROCESSED
rozpocznij naukę
Nieprzetworzony
PROCESSED
rozpocznij naukę
Przetworzony
WHOLE GRAINS
rozpocznij naukę
Pełne ziarno
PASTRIES
rozpocznij naukę
Słodycze
SODA (AMER)
rozpocznij naukę
Napoje gazowane
REFINED FOODS
rozpocznij naukę
Rafinowane jedzenie
INTERFERE WITH
rozpocznij naukę
Zakłócać/przeszkadzać
PROMPT
rozpocznij naukę
Pobudzać/doprowadzać do
TYPE 2 DIABETES
rozpocznij naukę
Cukrzyca typu II
INSULIN RESISTANCE
rozpocznij naukę
Insulino oporność
RESPOND TO
rozpocznij naukę
Reagować na
STARCH
rozpocznij naukę
Skrobia
WEAR OUT
rozpocznij naukę
Wykończony
GLYCEMIC INDEX
rozpocznij naukę
Indeks glikemiczny
GLYCEMIC LOAD
rozpocznij naukę
Ładunek glikemiczny
OATS
rozpocznij naukę
Owies
MILL
rozpocznij naukę
Mielić
GRIND
rozpocznij naukę
Zmieli/siekać
COARSELY GROUND
rozpocznij naukę
Grubo mielony
FINELY GROUND
rozpocznij naukę
drobno zmielony
BRAN
rozpocznij naukę
Łuska
GERM
rozpocznij naukę
Zalążek
RIPENESS
rozpocznij naukę
Dojrzałość
OATMEAL
rozpocznij naukę
Owsiane
WHEAT
rozpocznij naukę
Pszenica
MOLECULES
rozpocznij naukę
Molekuły
CONSTIPATION
rozpocznij naukę
Zatwardzenie
SOLUBLE
rozpocznij naukę
Rozpuszczalny
INSOLUBLE
rozpocznij naukę
nierozpuszczalny
HAZARD
rozpocznij naukę
zagrożenie
ASSURANCE OF FOOD SAFETY
rozpocznij naukę
Zagrożenie bezpieczeństwa żywności
IMPLEMENT
rozpocznij naukę
wdrażać
MAINTAIN
rozpocznij naukę
utrzymać
ON SITE
rozpocznij naukę
Na miejscu
BE UP TO DATE
rozpocznij naukę
aktualnie
PRODUCT DEVELOPMENT
rozpocznij naukę
Ulepszenie produktów
MILK PROCESSING PLANT
rozpocznij naukę
Zakład przetwórstwa mleka
PATHOGENS
rozpocznij naukę
Patogenów
CROSS-CONTAMINATION
rozpocznij naukę
Zakażenie krzyżowe
MEASURES
rozpocznij naukę
Środki/kroki podjęte w jakimś celu
OCCUR
rozpocznij naukę
Pojawić/zdarzyć się
ADVERSE HEALTH EFFECTS
rozpocznij naukę
Skutki szkodliwe dla zdrowia
ENSURE PRODUCT SAFETY
rozpocznij naukę
Zagrożenie bezpieczeństwa życiowego
APPLY
rozpocznij naukę
stosować
OPERATE
rozpocznij naukę
działać
CRITERION
rozpocznij naukę
kryterium
ACIDITY
rozpocznij naukę
kwasowość
MOISTURE
rozpocznij naukę
wilgoć
REQUIREMENTS
rozpocznij naukę
wymagania
KEEP RECORDS
rozpocznij naukę
Prowadzenie dokumentacji
FOOD PROCESSING
rozpocznij naukę
przetwórstwo
RAW MATERIALS
rozpocznij naukę
Surowe materiały
CROPS
rozpocznij naukę
Zbiory, uprawy
HARVEST TIMES
rozpocznij naukę
Czas zbirów
BE CONFINED TO...
rozpocznij naukę
Być ograniczone do
DEMAND FOR
rozpocznij naukę
Zapotrzebowanie na
CHEMICAL COMPOSITION
rozpocznij naukę
Skład chemiczny
YIELDS
rozpocznij naukę
Plony
LIMIT (V)
rozpocznij naukę
Ograniczać
SEASONAL
rozpocznij naukę
sezonowy
BE IN GREATER DEMAND
rozpocznij naukę
Jest na coś zapotrzebowanie/popyt
CONTRACT AHEAD
rozpocznij naukę
Umawiać się z wyprzedzeniem
STORAGE
rozpocznij naukę
magazynować
SOLID
rozpocznij naukę
Stały/solidny

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.