53. Mięso, wędliny i ryby

 0    26 fiszek    kamil4815
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
karp
rozpocznij naukę
carp
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
indyk
rozpocznij naukę
turkey
śledź
rozpocznij naukę
herring
struś
rozpocznij naukę
ostrich
konina
rozpocznij naukę
horse meat
baranina
rozpocznij naukę
mutton
węgorz
rozpocznij naukę
eel
flądra
rozpocznij naukę
flounder
kalmar
rozpocznij naukę
squid
krewetka
rozpocznij naukę
shrimp
rak
rozpocznij naukę
crayfish
polędwica
rozpocznij naukę
tenderloin
szczupak
rozpocznij naukę
pike
homar
rozpocznij naukę
lobster
sardela, anchois
rozpocznij naukę
anchovy
filet
rozpocznij naukę
fillet
kaszanka
rozpocznij naukę
black pudding
flaki (potrawa)
rozpocznij naukę
tripe soup
dziczyzna
rozpocznij naukę
venison
dorsz
rozpocznij naukę
cod
łupacz
rozpocznij naukę
haddock
polędwica
rozpocznij naukę
loin
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
krewetka
rozpocznij naukę
prawn

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.