czerwony 5

 0    20 fiszek    mwalorczyk
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
knead
rozpocznij naukę
ugniatać, zagnieść
broil
rozpocznij naukę
opiekać, opiec,
stir
rozpocznij naukę
zamieszać
crumble
rozpocznij naukę
kruszonka, pokruszyć
blend
rozpocznij naukę
mieszanka, zmiksować
stir-fry
rozpocznij naukę
smażyć małe kawalki
stew
rozpocznij naukę
potrawka, dusić
simmer
rozpocznij naukę
gotować na malym ogniu
sear
rozpocznij naukę
przypalić, poobsmażac na wysokim ogniu
saute;
rozpocznij naukę
podsmazyc krotko na srednim ogniu
roast
rozpocznij naukę
pieczeń, piec (w piekarniku)
poach
rozpocznij naukę
gotować w malej ilosci wody
mince
rozpocznij naukę
siekać
dice
rozpocznij naukę
pokroic w kostke
deep fry
rozpocznij naukę
smazyc na glebokim tluszczu
chill
rozpocznij naukę
wyluzować, ostudzić
braise
rozpocznij naukę
udusić, dusić
blanch
rozpocznij naukę
sparzyć, blanszować
add
rozpocznij naukę
dodawać
melt
rozpocznij naukę
wytop, topić roztopić

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.