mięso i drób

 0    40 fiszek    Krzysi3k
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bekon, boczek
rozpocznij naukę
bacon
wołowina
rozpocznij naukę
beef
kotlet
rozpocznij naukę
chop
wędlina
rozpocznij naukę
cold meat
polędwica
rozpocznij naukę
fillet steak
gęś
rozpocznij naukę
goose
szynka
rozpocznij naukę
ham
zając
rozpocznij naukę
hare
kura
rozpocznij naukę
hen
konina
rozpocznij naukę
horsemeat
baranina
rozpocznij naukę
lamb
smalec
rozpocznij naukę
lard
schab
rozpocznij naukę
loin
mięso mielone
rozpocznij naukę
mincemeat
baranina
rozpocznij naukę
mutton
nerka
rozpocznij naukę
kidney
wątroba
rozpocznij naukę
liver
flaki
rozpocznij naukę
tripe
kuropatwa
rozpocznij naukę
partridge
pasztet
rozpocznij naukę
pate
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
słonina
rozpocznij naukę
pork fat
przepiórka
rozpocznij naukę
quail
żebra
rozpocznij naukę
ribs
rostbef
rozpocznij naukę
rump
kiełbaska
rozpocznij naukę
sausage
goleń
rozpocznij naukę
shank
łopatka
rozpocznij naukę
shoulder
befsztyk/stek
rozpocznij naukę
steak
rumsztyk
rozpocznij naukę
rump steak
Tatar
rozpocznij naukę
steak tartare
indyk
rozpocznij naukę
turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
dziczyzna
rozpocznij naukę
venison
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well done
średnio wysmażony
rozpocznij naukę
medium
krwisty
rozpocznij naukę
rare
karkówka
rozpocznij naukę
chuck
schab
rozpocznij naukę
joint
byk
rozpocznij naukę
bull

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.