Food

 0    108 fiszek    mati.filipiuk
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Barszcz
rozpocznij naukę
Borscht
Kotlety
rozpocznij naukę
Chops
Pierś
rozpocznij naukę
Breast
Pieczony
rozpocznij naukę
Roast
Ostryga
rozpocznij naukę
Oysters
Wątroba
rozpocznij naukę
Liver
Wieprzowina
rozpocznij naukę
Pork
Szynka wędzona
rozpocznij naukę
Smoked ham, Gammon
Krewetka
rozpocznij naukę
Prawn
Bulion
rozpocznij naukę
Bullion
Pstrąg
rozpocznij naukę
Trout
Tort
rozpocznij naukę
Gateaux
Małż
rozpocznij naukę
Mussel
Pietruszka
rozpocznij naukę
Parsley
Łosoś
rozpocznij naukę
Salmon
Bakłażan
rozpocznij naukę
Aubergine
Jęczmień
rozpocznij naukę
Barley
Koper
rozpocznij naukę
Dill
Śledź
rozpocznij naukę
Herring
Musztarda
rozpocznij naukę
Mustard
Gruszka
rozpocznij naukę
Pear
Ryż
rozpocznij naukę
Rice
Kiełbasa
rozpocznij naukę
Sausage
Cielęcina
rozpocznij naukę
Veal
Boczek
rozpocznij naukę
Bacon
Bazylia
rozpocznij naukę
Basil
Mąka
rozpocznij naukę
Flour
Jagnięcina
rozpocznij naukę
Lamb
Baranina
rozpocznij naukę
Mutton
Groszek
rozpocznij naukę
Peas
Żyto
rozpocznij naukę
Rye
Pszenica
rozpocznij naukę
Wheat
Jeżyna
rozpocznij naukę
Blackberry
Agrest
rozpocznij naukę
Gooseberries
Kukurydza
rozpocznij naukę
Corn, maize
Flądra
rozpocznij naukę
Flounder
Szałwia
rozpocznij naukę
Sage
Tymianek
rozpocznij naukę
Thyme
Fasola
rozpocznij naukę
Beans
Brukselka
rozpocznij naukę
Brussels sprouts
Por
rozpocznij naukę
Leek
Obrać
rozpocznij naukę
peel
Kuchnia jako styl gotowania
rozpocznij naukę
Cuisine
Wymieszać
rozpocznij naukę
Mix
Zioła
rozpocznij naukę
Herbs
Nabiał
rozpocznij naukę
Dairy
Produkty zbożowe
rozpocznij naukę
Cereals
Składniki
rozpocznij naukę
Ingredients
Piec
Wrzeć
rozpocznij naukę
Bake
Boil
Dusić
rozpocznij naukę
Braise
Smażyć
rozpocznij naukę
Fry
Piec w piekarniku
rozpocznij naukę
Roast
Gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
Simmer
Gotować na parze
rozpocznij naukę
Steam
Dusić (mięso)
rozpocznij naukę
Stew
Twarde
rozpocznij naukę
Tough
Delikatny
rozpocznij naukę
Tender
Chudy
rozpocznij naukę
Lean
Bułeczki
rozpocznij naukę
Buns
Surowy
rozpocznij naukę
Raw
Typowe
rozpocznij naukę
Staple
Nadzienie
rozpocznij naukę
Filling
Aromat
rozpocznij naukę
Flavour
Porcja
rozpocznij naukę
Slice
Zapiekanka
rozpocznij naukę
Casserole
Ciastka
rozpocznij naukę
Pastry
Tuczący
rozpocznij naukę
Fattering
Pulchny
rozpocznij naukę
Plump
Lukier
rozpocznij naukę
Topping
Tłuczone ziemniaki
rozpocznij naukę
Mashed potatoes
Kiszony, Marynowany
rozpocznij naukę
Pickled
Apetyczny
rozpocznij naukę
Mouth- watering
Rozmiękły
rozpocznij naukę
soggy
Bułka
rozpocznij naukę
Roll
Lekko głodny
rozpocznij naukę
Peckish
Gazowany
rozpocznij naukę
Fizzy, Sparkling
Niegazowany
rozpocznij naukę
Still
Przejadać się
rozpocznij naukę
Overeat
Jędrne
rozpocznij naukę
Firm
Robot kuchenny
rozpocznij naukę
Food processor
Łączyć
rozpocznij naukę
Combine
Ubić
rozpocznij naukę
Whisk
Rozprowadać
rozpocznij naukę
Brush
Gładki
rozpocznij naukę
Smooth
Folia
rozpocznij naukę
Foil
Talerze
rozpocznij naukę
Serving platter
Podać z czymś
rozpocznij naukę
Accompained
Kawałek
rozpocznij naukę
Piece, Serving
Rozgrzać
rozpocznij naukę
Preheat
Indyk
rozpocznij naukę
Turkey
Sól gruboziarnista
rozpocznij naukę
coarse salt
Rozmaryn
rozpocznij naukę
Rosemary
Rzepak
rozpocznij naukę
Canola
Plastry
rozpocznij naukę
slices
Orzechy włoskie
rozpocznij naukę
Walnut
Żurawina
rozpocznij naukę
Cranberry
Drobiowy
rozpocznij naukę
Poultry
Suszone śliwki
rozpocznij naukę
Prunes
Skórka pomarańczowa
rozpocznij naukę
Zest
Drożdżówki
rozpocznij naukę
buns
Zmielone
rozpocznij naukę
Ground
Podroby, wnetrznosci
rozpocznij naukę
Giblets
Lekkomyślny
rozpocznij naukę
Reckless
Brudny
rozpocznij naukę
Sordid
Obżerać się
rozpocznij naukę
Pig out
Drożdże
rozpocznij naukę
Yeast
Porzeczki
rozpocznij naukę
currants
Siekać
rozpocznij naukę
Mince

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.