art spożywcze

 0    34 fiszki    miloszjatelnicki
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie
Odpowiedź

trzeć na tarce


doprawiać do smaku

gotować na małym ogniu

łyżka czegoś



porcja

lay the table
rozpocznij naukę
nakryć do stołu

packed lunch
rozpocznij naukę
drugie śniadanie

podwieczorek

working lunch
rozpocznij naukę
lunch służbowy

fatty lean meat
rozpocznij naukę
tłuste chude mięso

dziczyzna

jagnięcina

mięso mielone

wieprzowina


cielęcina


śledź

sardynka

skorupiaki


cheese spread
rozpocznij naukę
ser topiony

cottage cheese
rozpocznij naukę
twarożek

grated cheese
rozpocznij naukę
tarty ser

full semi-skimmed skimmed milk
rozpocznij naukę
pełna półtłuste mleko odtłuszczone

sour milk po angielsku
kwaśne mleko

czerstwy

loaf of bread
rozpocznij naukę
bochenek chleba


sliced ​​loaf
rozpocznij naukę
pokrojony chleb

wholemeal bread
rozpocznij naukę
chleb pełnoziarnisty


Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.