Food safety

 0    56 fiszek    sunray
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
HANDLE (V)
rozpocznij naukę
Radzić sobie z czymś
RAW
rozpocznij naukę
Surowy
SPREAD
rozpocznij naukę
Rozszerzać się/rozprzestrzeniać
GERMS
rozpocznij naukę
zarazki
FOOD POISONING
rozpocznij naukę
Zatrucie pokarmowe
(KITCHEN) UTENSILS
rozpocznij naukę
Sprzęt kuchenny
CUTTING BOARD
rozpocznij naukę
Deska do krojenia
COUNTER
rozpocznij naukę
Lada w sklepie
RINSE
rozpocznij naukę
Przepłukać
SANITIZE
rozpocznij naukę
Odkażać
APPLY (V)
rozpocznij naukę
Stosować
SOLUTION
rozpocznij naukę
Roztwór, rozwiązanie
UNSCENTED
rozpocznij naukę
Bezzapachowe
BLEACH
rozpocznij naukę
Wybielacz, wybielać
THOROUGHLY
rozpocznij naukę
Dokładnie
RUNNING WATER
rozpocznij naukę
Bieżąca woda
PRODUCE
rozpocznij naukę
Produkować
DRIP
rozpocznij naukę
Kapać
SEALED BAGS
rozpocznij naukę
Torebki uszczelniane
MARINATE
rozpocznij naukę
Marynować
INDICATOR
rozpocznij naukę
Wskaźnik
GRISTLE
rozpocznij naukę
Chrząstka
PERISHABLE
rozpocznij naukę
Łatwo psujący się
THAW
rozpocznij naukę
Rozmrażać
MICROWAVE
rozpocznij naukę
Podgrzewać w mikrofalówce
DEFROST
rozpocznij naukę
Rozmrozić
REFROZEN
rozpocznij naukę
Ponownie zamrożony
STEW
rozpocznij naukę
Dusić/gulasz
SLICE
rozpocznij naukę
Kromka/plasterek/kroić w plastry
STORE
rozpocznij naukę
Magazynować
BEEF
rozpocznij naukę
Wołowina
PORK
rozpocznij naukę
Wieprzowina
VEAL
rozpocznij naukę
Cielęcina
LAMB
rozpocznij naukę
Jagnięcina
ROAST
rozpocznij naukę
Piec/pieczeń/pieczony
CHOP (n)
rozpocznij naukę
Kawał mięsa/kotlet
GROUND/MINCED MEAT
rozpocznij naukę
Mięso mielone
POULTRY
rozpocznij naukę
Drób
YOLK
rozpocznij naukę
Żółtko
WHITE
rozpocznij naukę
Białko
FIRM
rozpocznij naukę
Twarde (jajko)
SCRAMBLED EGG
rozpocznij naukę
jajecznica
RUNNY
rozpocznij naukę
Cieknąca
LEFTOVERS
rozpocznij naukę
Resztki
FIN FISH
rozpocznij naukę
Ryby z płetwami
SHRIMP
rozpocznij naukę
Krewetka
LOBSTER
rozpocznij naukę
Homar
CRAB
rozpocznij naukę
Krab
CLAMS
rozpocznij naukę
Małże
OYSTERS
rozpocznij naukę
Ostrygi
MUSSEL
rozpocznij naukę
Omułki
SCALLOPS
rozpocznij naukę
Przegrzebki
FLESH
rozpocznij naukę
Mięso
OPAQUE
rozpocznij naukę
Przeźroczysty
CHILL
rozpocznij naukę
Schładzać coś
SHELLFISH
rozpocznij naukę
Skorupiaki

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.