7. Żywienie /Zakupy i usługi cz.1

 0    24 fiszki    roksanamiarka
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
beef
tłuste mięso
rozpocznij naukę
fatty meat
chude mięso
rozpocznij naukę
lean seat
szynka
rozpocznij naukę
ham
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamp
mielone mięso
rozpocznij naukę
mince
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
drób
rozpocznij naukę
pultry
kiełbasa
rozpocznij naukę
sausage
surowy, krwisty
rozpocznij naukę
rare
średnio wypieczony
rozpocznij naukę
medium
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well done
indyk
rozpocznij naukę
turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
dorsz
rozpocznij naukę
cod
filet
rozpocznij naukę
fillet
ryba z frytkami
rozpocznij naukę
fish and chips
śledź
rozpocznij naukę
herring
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
sardynki
rozpocznij naukę
sardine
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
tuńczyk
rozpocznij naukę
tuna

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.