65. Gotowanie

 0    35 fiszek    kamil4815
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bezsolny, niezawierający soli
rozpocznij naukę
salt-free
tłuczony, ubity
rozpocznij naukę
mashed
gotować na parze
rozpocznij naukę
steam
dusić (potrawę)
rozpocznij naukę
stew
mielić (np. ziarno)
rozpocznij naukę
grind
siekany
rozpocznij naukę
chopped
kiszony
rozpocznij naukę
pickled
mielony (np. o mięsie)
rozpocznij naukę
minced
zgniatać, rozbijać
rozpocznij naukę
smash
mieszać, miksować
rozpocznij naukę
blend
bez cukru
rozpocznij naukę
sugar-free
siekać, ciąć
rozpocznij naukę
chop
surowy (np. mięso)
rozpocznij naukę
raw
wegetariański
rozpocznij naukę
vegetatian
wędzony (np. mięso, ryba)
rozpocznij naukę
smoked
krwisty
rozpocznij naukę
rare
średnio wysmażony
rozpocznij naukę
medium
delikatny
rozpocznij naukę
tender
kroić w kostkę
rozpocznij naukę
dice
topić, roztapiać
rozpocznij naukę
melt
domowej roboty
rozpocznij naukę
homemade
mieszać
rozpocznij naukę
stir
zmniejszyć temperaturę
rozpocznij naukę
turn down the heat
zwiększyć temperaturę
rozpocznij naukę
turn up the heat
marynować
rozpocznij naukę
pickle
słodzić
rozpocznij naukę
sweeten
wypełnienie, nadzienie
rozpocznij naukę
filling
wzbogacać
rozpocznij naukę
enrich
schładzać
rozpocznij naukę
cool
doprawiać do smaku
rozpocznij naukę
flavour
podgrzewać, rozgrzać
rozpocznij naukę
heat
mieszać (składniki ze sobą)
rozpocznij naukę
mix
mieszanka, masa
rozpocznij naukę
mixture
rozgotować
rozpocznij naukę
overcook
ciasto (masa przed upieczeniem)
rozpocznij naukę
pastry

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.