music

 0    37 fiszek    graniszka
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
całkiem sam
rozpocznij naukę
all by myself
niepewny siebie, bez wiary w siebie, niespokojny
rozpocznij naukę
insecure
niejasny (trudny do zrozumienia)
rozpocznij naukę
obscure
pozostać, nie zmienić się
rozpocznij naukę
remain
ton, tonacja, poziom, stopień, szczyt
rozpocznij naukę
pitches
oddziaływać, mieć wpływ
rozpocznij naukę
to affect
nadmiernie wykorzystywać, użytkować, korzystać
rozpocznij naukę
to exploit
kleisty
rozpocznij naukę
sticky
wilgotny (w przyjemny sposób)
rozpocznij naukę
moist
słonawy, słony
rozpocznij naukę
savoury
obfity (o posiłku
rozpocznij naukę
substantial
zdrowy (służący zdrowiu)
rozpocznij naukę
wholesome
kruchy, chrupiący
rozpocznij naukę
crisp
chrupiący, chrupki
rozpocznij naukę
crunchy
pikantny, ostry (o jedzeniu)
rozpocznij naukę
piquant
cierpki (smak), ostry, orzeźwiający (zapach)
rozpocznij naukę
tangy
chunky
rozpocznij naukę
z dużymi kawałkami (np. mięsa, owoców)
obfity (np. posiłek)
rozpocznij naukę
hearty
szczypta (np. soli, pieprzu)
rozpocznij naukę
pinch
plasterek (szynki, bekonu)
rozpocznij naukę
rasher
gałązka (np. pietruszki)
rozpocznij naukę
sprig
np. kawałek cytryny
rozpocznij naukę
wedge
gotować w małej ilości wody lub mleka (dusić)
rozpocznij naukę
poach
gotowanie na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer
sparzyć, podgotować
rozpocznij naukę
parboil
odrobina (czegoś), szczypta (np. soli)/ posypać (np. ciasto cukrem)
rozpocznij naukę
sprinkle
trzeć na tarce
rozpocznij naukę
grate
ubić, ubijać (np. jajka, śmietanę)
rozpocznij naukę
whisk
Patroszyć/ wnętrzności, bebechy
rozpocznij naukę
gut/ guts
kroić, pokroić w kostkę
rozpocznij naukę
cube
siekać, posiekać, mielić
rozpocznij naukę
mince
zbić tłuczkiem (np. mięso)
rozpocznij naukę
tenderize
wmieszać coś, zmieszać coś (z czymś)
rozpocznij naukę
stir sth in
obierać (ze skórki)
rozpocznij naukę
peel
ozdoba, przybranie
rozpocznij naukę
garnish
odsączać, osączać (np. warzywa, makaron)
rozpocznij naukę
drain
otoczyć, otaczać (np. jarzyny w sosie)
rozpocznij naukę
toss

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.