Unit 6: Meat & Seafood & Dairy products

5  1    20 fiszek    karolina0393
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
(minced) beef
rozpocznij naukę
(mielona) wołowina
(fried) chicken
rozpocznij naukę
(smażony) kurczak
cod
rozpocznij naukę
dorsz
crab
rozpocznij naukę
krab
duck
rozpocznij naukę
kaczka
fish
rozpocznij naukę
ryba
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
(lean/red/fatty) meat
rozpocznij naukę
(chude/czerwone/tłuste) mięso
pork
rozpocznij naukę
wieprzowina
salmon
rozpocznij naukę
łosoś
sausage
rozpocznij naukę
kiełbasa
(rare/medium/well-done) steak
rozpocznij naukę
(krwisty/średnio wysmażony/ dobrze wysmażony) befsztyk
turkey
rozpocznij naukę
indyk
(cottage) cheese
rozpocznij naukę
twarożek
(soft) cheese
rozpocznij naukę
miękki ser
(sour) cream
rozpocznij naukę
(kwaśna śmietana)
(poached/fried) egg
rozpocznij naukę
jajko (gotowane bez skorupki/sadzone)
scrambled eggs
rozpocznij naukę
jajecznica
milk
rozpocznij naukę
mleko
yoghurt
rozpocznij naukę
jogurt

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.