58. MIĘSO I RYBY

 0    27 fiszek    J13
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mięso
rozpocznij naukę
meat
mięso mielone
rozpocznij naukę
minced meat
bekon, boczek
rozpocznij naukę
bacon
kurczak
rozpocznij naukę
chicken
szynka
rozpocznij naukę
ham
wołowina
rozpocznij naukę
beef
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
kiełbasa, parówka
rozpocznij naukę
sausage
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
konina
rozpocznij naukę
horse meat
ryby
rozpocznij naukę
fish
pasta rybna
rozpocznij naukę
fish paste
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
filet
rozpocznij naukę
a fillet
filet z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken fillet
filet z ryby
rozpocznij naukę
fish fillet
tuńczyk
rozpocznij naukę
a tuna
sardynka
rozpocznij naukę
sardine
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
łosoś wędzony
rozpocznij naukę
smoked salmon
śledź
rozpocznij naukę
herring
śledź wędzony
rozpocznij naukę
smoked herring
dorsz
rozpocznij naukę
cod
dorsz wędzony
rozpocznij naukę
smoked cod
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
krewetka
rozpocznij naukę
prawn
anchois
rozpocznij naukę
anchovy

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.