karty pracy nr 36 i 37

 0    35 fiszek    Nadius
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
to beat
rozpocznij naukę
ubijać
chop
rozpocznij naukę
posiekać
disgusting
rozpocznij naukę
obrzydliwy
distinctive
rozpocznij naukę
wyrazisty
flavour
rozpocznij naukę
smak
fresh
rozpocznij naukę
świeży
fry
rozpocznij naukę
smażyć
to grate
rozpocznij naukę
trzeć na tarce
pour
rozpocznij naukę
wlać
ROA
rozpocznij naukę
ROA
to roast
rozpocznij naukę
piec
rotten
rozpocznij naukę
zgniły
sauce
rozpocznij naukę
sos
second helping
rozpocznij naukę
dokładka/dolewka
sour
rozpocznij naukę
kwaśny
squeeze
rozpocznij naukę
wyciskać
tender
rozpocznij naukę
oferta
underdone
rozpocznij naukę
niedogotowany
melt
rozpocznij naukę
rozpuszczać
mix
rozpocznij naukę
mieszać
overdone
rozpocznij naukę
przegotowany
stale
rozpocznij naukę
czerstwy, nieświeży
bland
rozpocznij naukę
mdły
tasty
rozpocznij naukę
smaczny
recipe
rozpocznij naukę
przepis
stir
rozpocznij naukę
zamieszać
slice
rozpocznij naukę
plaster, kromka
to boil
rozpocznij naukę
gotować
ripe
rozpocznij naukę
dojrzały
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
to peel
rozpocznij naukę
obierać
burnt
rozpocznij naukę
spalony
thick
rozpocznij naukę
gruby
revolting
rozpocznij naukę
odrażający
bake
rozpocznij naukę
piec

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.