żywność

 0    97 fiszek    katwardowska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
właściwości
rozpocznij naukę
properties
Smakowitość
rozpocznij naukę
palatability
sztuczny
rozpocznij naukę
artifical
skrobia
rozpocznij naukę
starch
Zagęstnieje
rozpocznij naukę
thickens
ciekły
rozpocznij naukę
liquid
zawiesina
rozpocznij naukę
suspension
podzielony
rozpocznij naukę
divided
rozgrzany
rozpocznij naukę
heated
mąka kukurydziana
rozpocznij naukę
cornflour
Smaki
rozpocznij naukę
flavours
Napowietrza
rozpocznij naukę
aerates
ubijany
rozpocznij naukę
beaten
jędrniejsza
rozpocznij naukę
firmer
ubjać
rozpocznij naukę
whisking
beza
rozpocznij naukę
meringue
elastyczny
rozpocznij naukę
stretchy
Środek emulgujący
rozpocznij naukę
emulsifying agent
Nawilża
rozpocznij naukę
moistens
lecznicze
rozpocznij naukę
treating
Zawiera
rozpocznij naukę
incorporates
Przesiewanie
rozpocznij naukę
sieving
składanie
rozpocznij naukę
folding
tarcie
rozpocznij naukę
rubbing
Środki podnoszące
rozpocznij naukę
raising agents
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking power
Zagęstnieje
rozpocznij naukę
thickens
surowy
rozpocznij naukę
raw
konserwowanie
rozpocznij naukę
preserving
konserwowanie
rozpocznij naukę
canning
zmiękczać
rozpocznij naukę
tenderising
drewniany młotek
rozpocznij naukę
mallet
zagęszczający
rozpocznij naukę
thickening
rośliny strączkowe
rozpocznij naukę
pulses
krem
rozpocznij naukę
custard
Łączenie
rozpocznij naukę
combining
wiązać
rozpocznij naukę
bind
Formy dopełniające
rozpocznij naukę
bulking forms
Powłoka
rozpocznij naukę
coating
bułka tarta
rozpocznij naukę
breadcrumbs
pokrywać czymś panierować
rozpocznij naukę
enrobing
Wzbogacanie
rozpocznij naukę
enriching
ulepszać
rozpocznij naukę
improve
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
Węglowodany
rozpocznij naukę
carbohygrates
dwutlenek węgla
rozpocznij naukę
carbon dioxide
Ciasto rosnąć
rozpocznij naukę
dough to rise
przyprawa
rozpocznij naukę
flavouring
cząber
rozpocznij naukę
savoury
skracanie
rozpocznij naukę
shortening
lukier
rozpocznij naukę
icing
Smakowitość
rozpocznij naukę
palatability
roztwór
rozpocznij naukę
solution
żółtko
rozpocznij naukę
yolk
piana
rozpocznij naukę
foam
bity
rozpocznij naukę
whipped
ciekły
rozpocznij naukę
liquid
wstrząśnięty
rozpocznij naukę
stirred
występować
rozpocznij naukę
occur
Emulgatory
rozpocznij naukę
emulsifiers
cel powód
rozpocznij naukę
purpose
tłuszcze nasycone
rozpocznij naukę
saturatet fats
Tłuszcze wielonienasycone
rozpocznij naukę
polyunsaturatet fats
Czerwone krwinki
rozpocznij naukę
red blood cells
ciasto kruche
rozpocznij naukę
shorten pastry
Środek wypełniający
rozpocznij naukę
bulking agent
soczewica
rozpocznij naukę
lentils
trawienie
rozpocznij naukę
digestion
Nienasycone tłuszcze
rozpocznij naukę
dissarurated fats
źródło
rozpocznij naukę
source
Rozwój produktów spożywczych
rozpocznij naukę
food product development
Zapewnienie jakości
rozpocznij naukę
quality assurance
Spełnienie wymagań
rozpocznij naukę
meeting requirements
instruować
rozpocznij naukę
brief
Rozwijanie
rozpocznij naukę
developing
badania rynku
rozpocznij naukę
market research
Prowadzenie ankiety
rozpocznij naukę
conducting survey
próba
rozpocznij naukę
attempt
kształt
rozpocznij naukę
shape
Trwałość
rozpocznij naukę
shelf life
zauważalny
rozpocznij naukę
noticeable
Wykreślony
rozpocznij naukę
plotted
wyjaśnić pokazać
rozpocznij naukę
reveal
składnik
rozpocznij naukę
component
właściwy
rozpocznij naukę
appropriate
magazyn towarów
rozpocznij naukę
depository
równo
rozpocznij naukę
equally
krajalnica
rozpocznij naukę
mandolin
końcówka do zagniatania ciasta
rozpocznij naukę
dough hook
ugniatanie
rozpocznij naukę
kneading
wysiłek
rozpocznij naukę
effort
Przenośnik taśmowy
rozpocznij naukę
conveyor belt
duże garnki
rozpocznij naukę
bolling vats
Datowanie
rozpocznij naukę
date-stamping
etykieta
rozpocznij naukę
label
Specyfikacja projektu
rozpocznij naukę
design specification
testy porównawcze
rozpocznij naukę
rating tests

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.